Fordele og ulemper ved en hurtigere skærmfrekvens?

Hvorfor skal man bruge en hurtigere skærmopdateringsfrekvens på mobilen? Hvilke fordele og ulemper er der ved en højere frekvens?

Det begynder efterhånden at være svært at købe en mobiltelefon, uden den har en ekstra hurtig skærm. Og hvorfor skal den så have den, når nu de gamle skærme var ganske udmærkede? I denne udgave af Fokus snakker vi skærmfrekvens og fordele/ulemper ved den hurtigere skærmfrekvens.

Konkurrence: Vind et sæt spritnye Jabra Elite 3 in-ear hovedtelefoner, som meget venligt er doneret af Jabra. Du kan læse vores test af Jabra Elite 3 her. Du deltager i konkurrence ved, at stille og et spørgsmål i kommentarfeltet på seneste Fokus video. Den finder du her. Vi trækker lod og offentliggør en vinder næste fredag, den 10. september.

Ja eller nej til hurtig skærmfrekvens?

Vi skal ikke mange år tilbage, før alle mobiler havde samme frekvens, nemlig 60 Hz. Inden da fandt man de hurtigere skærmopdateringsfrekvenser i computerskærme og TV. Og pludselig skulle de også være at finde i mobiltelefoner, hvor man er gået fra 90, 120 og nu op til 144 Hz. Og hvorfor så det? Her er nogle fordele og ulemper ved hurtigere skærmopdateringsfrekvens.

Fordele:

  • Telefonen føles hurtigere, mere flydende og responsiv.
  • Indholdet på skærmen står skarpere, når der scrolles.
  • En bedre gamingoplevelse med hurtigere reaktioner.

Ulemper:

  • Batteritiden forringes, da der skal bruges mere energi på den højere opdateringshastighed.
  • Grafikchippen presses yderligere ved spil, som understøtter højere opdateringshastighed.

Se også: Bedste billige telefoner med hurtig skærmfrekvens

Nye lækre TWS hovedtelefoner på markedet, tips til opsætning af ny mobil og mere

I denne uges Fokus er vi også omkring alle de nye trådløse in-ear hovedtelefoner, som er landet på markedet. Her er det fx OnePlus Buds Pro og Jabra Elite 3 (som vi har sat på højkant sammen med videoen).

Vi giver også vores tips til opsætningen af en ny mobiltelefon. Ikke alt det sædvanlige som man skal igennem, men nogle indstillinger, som du måske ikke havde tænkt over. Har du nogle tips, så giv dem videre i kommentarfeltet herunder.

Se også: Test af hovedtelefoner