Forventningerne til Samsung Galaxy S III – få det nu til at virke

Kommentar: Samsung er på vej med Galaxy S III. Her er mine forventninger forud for præsentationen.

Forventningerne til Samsung Galaxy S III – få det nu til at virke

Det er lykkedes for Samsung, at skabe et Apple-lignende hype omkring det producenten selv kalder ”Den næste Galaxy”. I folkemunde omtales produktet dog som Galaxy S III.

Jeg er rimelig sikker på, at Samsung vil dele verdens mobil entusiaster i to lejre; en med ”var det bare det” og en ”hvor der det bare et fantastisk produkt”. Personligt ligger jeg lige nu midt i mellem.

Min forventning er, at produktet på specifikationerne kommer til at ligne meget af det, som vi allerede har set, fra andre producenter. Således tror jeg hardwaren i kassen, meget godt kan matche f.eks. HTC One X. En Galaxy S III vil sandsynligvis ligge en smule over, men det er nok mest på papiret, at dette giver mening.

Skærmen vil således ligge omkring 4,7 tommer mens processoren vil være af quad-core typen med omkring 1,5 GHz.

Designmæssigt forventer jeg bløde og runde linjer. Jeg håber på noget metal i en eller anden sammenhæng, men Samsung har jo desværre en kedelig tradition, for at lave topmobilerne i ”ægte plastik”.

Det skal virke – første gang!

Når jeg sidder ved Samsungs stort anlagte pressemøde i London, sammen med 2.000 andre deltagere, vil jeg forsøge at holde hovedet koldt. Dette er Samsungs tredje store smartphone i nyere tid, så der er INGEN undskyldninger, hvis noget ikke spiller.

Her taler jeg ikke om design og specifikationer, der altid kan diskuteres nørder imellem, men om softwaren.

Når produktet er salgsklart, skal der ingen ”men’er” være – ej heller ”der kommer en softwareopdatering, der kan løse det”.

Nok er Samsung virkelig gode til at producere hardware, men på softwaredelen, har de en kedelig tradition. Både i Galaxy S og Galaxy S II blev det først rigtigt godt, efter nogle opdateringer – særligt ting der hakker og hænger, eller bare er langsomt, har været på listen over problemer, og i Galaxy S II blev det ikke nødvendigvis en forbedring, at man opdaterede til Android 4 Ice Cream Sandwich

Teleoperatørerne skal stille krav

Ved Samsungs arrangement sidder også en masse indkøbere fra teleoperatører forskellige steder i verden. Jeg synes det er deres pligt, at lægge pres på Samsung, og ikke acceptere salgsgas og ”det ser vi på”-forklaringer, når det kommer til produktets performance. Indkøberne er Samsungs vigtigste indgang til butikshylderne, og netop derfor har de en del magt, når det kommer til at få ændret og optimeret ting i et produkt.

Hvis ikke, at Samsung denne gang har styr på softwaren, vil min anmeldelse bære en del præg af dette. Nyhedens interesse omkring Galaxy topmodeller har nemlig lagt sig, så nu skal der præsteres. Præcis som da HTC gik fra HTC Hero til Desire.

Nu lyder jeg måske sur på forhånd, men det er jeg ikke. Jeg har faktisk været ovenud begejstret for Samsungs to Galaxy-forgængere. Kravene er blot strammet, fordi konkurrencen på smartphones er blevet hårdere – og kunder der betaler mange penge for et produkt, skal ikke holdes hen med snak.

Hvad siger fans?

Fanskaren vil være delt i to halvdele, når det kommer til Galaxy S III.

Der vil være nørderne og Samsungs trofaste fans, der uanset hvad, vil købe produktet – og ikke mindst tale for, at det er verdens ottende vidunder. Her er Android-fangruppen ikke så forskellige fra Apples fans.

En lang række websites verdens over, vil også give Samsung en hel masse medvind, og der er på forhånd sikret en masse god omtale.

Den anden gruppe er de mere afventede, og irriterede.  Altså dem som vil pege fingre af fangruppen og som vil anlægge en ”Ja Ja – så prøver Samsung igen at kopiere iPhone” holdning.

Jeg glæder mig til deltagelsen i pressemødet på Earls Court Exibition Center – og ikke mindst til at få Samsung Galaxy S III i hånden.

Mobilsiden.dk dækker begivenheden hele torsdag aften – følg med og deltag i livechat på dette link...

Læs også:
– Er dette Samsung Galaxy S III?