Fugt og vand dræber din mobiltelefon

Fugt er uden sammenligning den største dræber af mobiltelefoner. Men de fleste har ingen idé om, at det er en fugtskade, der har skylden, når mobilen pludselig ikke virker mere.

Fugt og vand dræber din mobiltelefon

Fugt er den største trussel for mobiltelefoner. Den sniger sig ind i telefonen og pludselig virker tasterne ikke, eller skærmen ikke mere.

Men langt de fleste ved ikke, at det er fordi telefonen har fået fugt.

Så sender man den til reperation, og får telefonen tilbage med en ubehagelig overraskelse: en regning. Garantien gælder nemlig ikke, når der er tale om en fugtskade, som bliver anset for at være mobil-ejerens eget ansvar.

Fugten kommer snigende

Langt over halvdelen af alle skader er på mobiltelefoner er forårsaget af fugt, fortæller Michael Nygaard fra TDC’s reperationscenter.

Mange tror, at der skal noget så drastisk som en tur i toilettet eller i et glas cola for at telefonen går i stykker af væske.

Men det er langt fra tilfældet. Fugt kan snige sig ind i telefonen, hvis man for eksempel har telefonen tæt inde på kroppen og man sveder, eller hvis den bliver udsat for temperatur-svingninger.

Her kan du læse mere om, hvordan du passer på telefonen, så den ikke får en fugtskade, og hvordan du skal forholde dig, hvis skaden alligevel er sket.

Læs også, hvordan du passer bedst på mobilens batteri. 

Efterfølgende om temaet

Her følger vi op med den seneste udvikling. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 8/3/2010 publicerede redaktionen en vinkel på Forstår kvinder sig på mobiltelefoner? – Historien kan læses her. Den absolut seneste udvikling i sagen kan du følge her.