Her er Apple iPhone 8 og 8 Plus

Apple har endelig løftet sløret for to af årets tre nye iPhones. Mød den nye iPhone 8 og 8 Plus.

Her er Apple iPhone 8 og 8 Plus

Så blev spændingen efter mange, mange måneders venten langt om længe udløst. Apple har løftet sløret for dets nye iPhones. På scenen i den nyåbnede campus i Cupertino markerede Apple-bossen Tim Cook, som ventet, iPhonens 10 års jubilæum – og det blev altså fejret med ikke blot to, men derimod tre nye iPhones. I denne artikel tager vi et nærmere kig på to af nyhederne: iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

Læs også: Apple lancerer Series 3 – et selvstændigt Watch

Navnene ligger muligvis ikke op til lige så store forandringer som iPhone X, men der er bestemt sket meget siden sidste års iPhone 7 og 7 Plus.

iPhone 8
Foto: Apple

Velkendt design – og alligevel ikke helt

På designfronten ligner iPhone 8 og 8 Plus umiddelbart sidste års iPhones, men hvorfor kunne de så ikke bare hedde iPhone 7s og 7s Plus, tænker du måske? Det skyldes, at der rent faktisk er sket ret store designændringer, som et nærmere kig på telefonerne også afslører.

Apple har nemlig skrottet den velkendte unibodykonstruktion af metal fra iPhone 7 og 7 Plus. I stedet er iPhone 8 og 8 Plus bygget på en solid ramme af 7-grade aluminium, mens der er sket noget ganske særligt på bagsiden. Hele bagsiden er nemlig udført i hærdet glas, hvilket ikke er set i en iPhone siden iPhone 4S. Det giver altså iPhone 8 og 8 Plus et noget andet look set fra siden og bagfra, og det vil uomtivsteligt også føles noget anderledes i hånden. Apple oplyser desuden, at glasset er det mest hårdføre i en smartphone.

Læs også: Her er Apple iPhone 8 og 8 Plus

Det vil telefonerne dog ikke størrelsesmæssigt, for de er tæt på identiske i dimensionerne. Det er således også samme skærme på henholdsvis 4,7″ og 5,5″, du finder på fronten. Du finder også fortsat den velkendte home-knap med Touch ID til fingeraftrykslæsning – noget Apple har skrottet i den hundedyre iPhone X. Kan du ikke undvære fingeraftrykslæsning, eller har du måske ikke den helt store tiltro til Apples nye 3D-ansigtsgenkendelse, er det altså den nye iPhone 8 og iPhone 8 Plus, du skal have fingrene i.

A11

Ny A11-processor yder 25 % bedre – og sluger mindre strøm

Gemt bag det nye design er der også flere nyheder at finde. Stereohøjttalerne i iPhone 8 og 8 Plus spiller nu 25 % højere end dem i iPhone 7 og 7 Plus.

En af de helt store nyheder i mekanikken er dog Apples nye A11-processor, som, ikke overraskende, er Apples hidtil kraftige processor. Den har nu fået det lidt utraditionelle navn A11 Bionic. Apple oplyser, at den yder 25 % bedre end A10 i iPhone 7 og 7 Plus – på trods af at den sluger den halve mængde strøm.

Læs også: Første tests: Apples A11 processor er for vild

A11-processoren betår nu af seks kerner mod fire kerner i A10. Fire af dem er højtydende og præsterer 70 % bedre end i A10, mens de to sidste er strømbesparende og udviklet af Apple selv. De yder 70 % bedre i såkaldte multithread-opgaver, hvor alle trådene i kernerne kører. Slutresultatet er altså, at iPhone 8 og 8 Plus præsterer markant bedre, samtidig med de sluger mindre strøm end tidligere iPhones.

Ikke kun processoren er forbedret. Også mængden af lagerplads er skruet op. Hvor iPhone 7 og 7 Plus findes med 32, 128 og 256 GB lagerplads, er den billigste udgave af iPhone 8 og 8 Plus udstyret med den dobbelte mængde: 64 GB. 128 GB-modellen er nu skrottet, og den anden variant er derfor 256 GB lager.

Trådløse

Gemmer begge på trådløs opladning

Både iPhone 8 og 8 Plus er udstyret med teknologi, så de kan lades op trådløst via Qi-standarden. Dermed kan du oplade de to iPhones uden at skulle indsætte ladekabel direkte i telefonerne, f.eks. ved at have en lader i bilen, hvor du kan ligge telefonen.

Apple oplyser, at alle Qi-opladere vil være kompatible med iPhone 8 og iPhone 8 Plus modsat hvad et tidligere rygte pegede på.

Kamera iPhone 8
Foto: Apple

Samme kamerasetup med opgraderede sensorer

Apple benytter samme setup kameramæssigt i iPhone 8 og 8 Plus som i 7 og 7 Plus, men sensorerne er opgraderet. Apple oplyser, at der sidder helt nye sensorer i begge telefoner, men opløsningen er holdt på 12 megapixel. Sensoren har fortsat en blænde på f/1.8, mens der i iPhone 8 Plus fortsat er et sekundært kamera med en blænde på f/2.8.

På trods af at sensorerne umiddelbart har mange ens specifikationer, præsterer de bedre under dårlig belysning, oplyser Apple. Ifølge Apple har den nye sensor også dybere pixels, et nyt farvefilter, ligesom den primære sensor også stadig har optisk billedstabilisering.

iPhone 8 Plus gemmer desuden på en ny funktion kaldet Portrait Lighting, som lader dig justere lyset på et foto til enhver tid. Der er ikke tale om et filter, men en indstilling, der lader dig justere lysstyrken som var du i gang med at tage fotoet her og nu.

De nye sensorer lader dig nu optage videoer ved højere opløsninger. 4K-videoer kan nu optages med 60 billeder i sekundet, mens Full HD kan lade sig gøre ved hele 240 billeder i sekundet. Apple har med andre ord fordoblet frameraten ved de to opløsninger.

Kamerasensorerne akkompagneres også af en forbedret gyroskopisk sensor og accelerometer, som gør, at kameraerne er kalibrerede for AR – Augmented Reality.

Artiklen opdateres …

Det sidste nye om emnet

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 12/9/2017 fulgte vi op med nyheden; Apple iPhone X – de første fans står allerede i kø – Tjek artiklen her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om iPhone..