Her er datoen for Apples kommende iPhone- og iPad-event

Datoen for afsløringen af den længe ventede iPhone 5se på 4", iPad Air 3 samt nyt til Apple Watch er ifølge rygter nu kommet på plads: Den 15. marts.

Her er datoen for Apples kommende iPhone- og iPad-event

Der kan efterhånden ikke længere herske nogen tvivl om, at Apple er undervejs med spændende nyt til æblefolket, hvor der hen over de seneste mange uger har floreret det ene rygte efter det andet om de kommende Apple-produkter.

I sidste uge dukkede det første rygte op omkring en omtrentlig tidsramme for, hvornår Apple ventes at afsløre, ikke kun den meget omtalte 4” ”lille” iPhone med det hidtidige modelnavn 5se, men også en ny og forbedret iPad Air 3 samt en softwareopdatering til Apple Watch og nyt tilbehør.

Læs også: Apple klar med ny iPad og iPhone til marts

Nu kan samme hjemmeside, 9to5mac, som stod bag den første afsløring, berette om en konkret dato, hvor de tre nye produkter fra Apple bliver vist frem for offentligheden: Tirsdag den 15. marts lyder det fra hjemmesidens kilder.

Det er endnu uvist, om der bliver tale om en egentlig event, som det kendes fra WWDC og de såkaldte ”Speciel Apple-events”, eller om Apple blot vælger at lancere dem online uden et stort show.

Til højre ses, hvad der formodes at være iPhone 5se ved siden af den ældre iPhone 5s.

iPhones på 4″ gør comeback efter to års fravær

iPhone 5s og iPhone 5c var de to sidste iPhones med den – efterhånden – relativt lille skærm på 4”, men der er tilsyneladende fortsat et marked for sådanne.

En 4” iPhone vil i hvert fald gøre et comeback i forbindelse med denne event. Modellen kendes pt. under navnet iPhone 5se og er i bund og grund en efterfølger til den nu over to år gamle iPhone 5s, men med nutidens kraftigere og bedre hardware og ikke mindst et iPhone 6-lignende design med bløde kanter hele vejen rundt.

Læs også: Den rygtede iPhone 5SE kommer måske i en version med kun 16GB lager

Den kommende iPhone 5se ventes at komme med den lynhurtige A9-processor, som også sidder i iPhone 6s og 6s Plus, et kamera på 8 megapixel bagpå samt 16 GB intern lagerplads som den billigste variant til samme pris som iPhone 5s: Det der ved lanceringsdatoen i Danmark hed 5.399 kroner.

iPad Air 3
Denne 3D-rendering afslører to ekstra højttalerhuller, en LED-blitz og en magnet til at tilslutte tastaturer. Foto: Engadget.com

iPad Air 3 får funktioner fra storebror Pro

iPad Air vil som bekendt også blive videreudviklet til en 3. generation, som angiveligt skulle bringe bedre højttalerlyd med sig med plads til to ekstra højttalere i toppen inspireret fra iPad Pro. En anden feature, der er hentet fra den store iPad, er muligheden for at tilslutte eksterne tastaturer – det som Apple kalder for Smart Keyboards.

Læs også: Apples iPad Air 3: nye funktioner spottet

Sidst, men ikke mindst, viser ovenstående lækkede tegning fra Engadget også, at Apple udstyrer kameraet med en LED-blitz for bedre resultater under dårlige lysforhold.

Apple Watch Store

Nyt tilbehør og ny software til Apple Watch

Til sidst vil den 15. marts ifølge rygtet også byde på spændende nyheder til Apple Watch: Dels en ny softwareopdatering til watchOS-styresystemet og dels nye urremme.

Læs også: Vildt 2015-salg for Apple Watch

Helt konkret er der tale om nye farver af sportsremmen, nye Hermès-remme, en udgave af Milanoremmen i space grey samt en ny urrem i et materiale, der endnu ikke er benyttet på Apple Watch – formentligt en NATO-urrem.