HMD Global lancerer Nokia 6 i ny 2018-udgave

2018-udgaven af Nokia 6 er blevet lanceret med bedre specifikationer, nyt design og til samme pris som sidste års Nokia 6. Indtil videre fås den kun i Kina.

HMD Global lancerer Nokia 6 i ny 2018-udgave

Det finske firma HMD Global, som står bag det nye Nokia, har lanceret den første nye 2018-udgave af dets smartphones. Der er tale om Nokia 6, som er blevet lanceret i en opdateret udgave – men indtil videre kun i Kina.

Læs også: HMD Global sælger 21 millioner Nokia-mobiler i 3. kvartal

På Nokias hjemmeside er det muligt at finde pressefotos, specifikationer og ikke mindst priser på den nye Nokia 6.

Nokia 6 2018
Foto: Nokia.com

Nyt design med kobberdetaljer

Den nye Nokia 6 giver et klart billede af, at Nokia-mobilerne får et opdateret design. Den mest iøjnefaldende ændring er tilføjelsen af en tynd metalkant hele vejen rundt langs rammen i kobber. Samme kobberdetaljer er at finde rundt om kamerahuset på bagsiden, som ellers ligner sig selv. Også selve metalrammen har fået en lidt skarpere kant.

Det er også værd at bemærke, at den nye Nokia 6 er lidt mere kompakt end forgængeren. Den måler nu 148,8 x 75,8 mm, hvilket gør den 5,2 mm lavere end 2017-udgaven. Det skyldes, at fingeraftrykslæseren er rykket om på bagsiden nedenunder kamerahuset, og også denne er udsmykket med den nye kobberdetalje. At de kapacitive navigationsknapper nu er skiftet ud med softwareknapper gør også, at der er skåret en del af højden.

IPS-skærmen måler fortsat 5,5” og har en Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels. Den er også fortsat beskyttet af 2.5D Gorilla Glass 3, så på den front er alt ved det gamle.

Nokia 6 2018
Foto: Nokia.com

Forbedret ydelse

Ydelsesmæssigt har Nokia 6 (2018) fået et ordentligt boost. Snapdragon 430-processoren er nemlig skiftet ud med den kraftigere Snapdragon 630, som består af otte Cortex-A53-kerner, der snurrer med en hastighed på op til 2,2 GHz. Det giver en ydeevne, som – alt efter benchmark-program – er mellem halvanden og to gange højere end sidste års Nokia 6.

Derudover kommer Nokia 6 (2018) med 4 GB RAM og enten 32 eller 64 GB lagerplads, som fortsat kan suppleres med op til 256 GB ekstra lagerplads med et eksternt microSD-kort.

Læs også: Det vil Nokia 9 byde på

På kamerafronten ser tingene ud til at være uændrede. Der er fortsat et enkelt 16 megapixel bagkamera med en blænde på f/2.0 og pixels med en størrelse på 1 mikrometer. Til selfies sidder der også fortsat et 8 megapixel frontkamera med en blænde på f/2.0. Også batteriet har fortsat en kapacitet på 3.000 mAh.

En lille ændring er, at den nye Nokia 6 nu er blevet udstyret med en USB-C-port, hvilket betyder, at det nu er slut med den gamle MicroUSB-port i Nokias smartphones. Prismæssigt ligger den nye Nokia 6 på samme prisleje som den eksisterende: altså omkring de 2.000 kroner. Det er endnu uvist, hvornår den bliver lanceret i resten af verden, heriblandt Danmark.