Huawei Mate 20 Pro kommer med flere store nyheder

Der er flere store nyheder på vej i den kommende Mate 20 Pro fra Huawei, blandt andet trådløs opladning og fingeraftrykslæser indbygget i skærmen.

Huawei Mate 20 Pro kommer med flere store nyheder

Dette efterår løfter Huawei sløret for Mate 20 Pro sammen med den normale variant Mate 20 og den skrabede udgave Mate 20 lite.

Hidtil har der ikke været mange detaljer om de tre kommende smartphones, men nu kan hjemmesiden XDA-developers afsløre en lang række nye, interessante ting om dem. Oplysningerne stammer fra hjemmesiden FunkyHuawei, hvor man kan downloade Huawei-firmware til sin mobil. Hjemmesiden er kommet i besiddelse af firmwarefiler til brug i den kommende Mate 20, som er blevet delt med XDA-developers.

Kirin 970
Foto: Huawei

Får ny Kirin 980-processor

XDA-developers kan nu afsløre flere nye ting via disse filer. Måske ikke så overraskende viser firmwaren, at Mate 20 og Mate 20 Pro bliver udstyret med den endnu ikke lancerede HiSilicon Kirin 980-processor, hvilket også er den oplagte efterfølger til Kirin 970. Processoren vil ifølge mediet Digitimes bestå af de såkaldte Cortex-A77-kerner. Firmaet ARM, som designer disse kerner, har dog endnu ikke præsenteret Cortex-A77-kernerne.

Læs også: Huawei Mate 20 får måske kæmpe 6.9″ skærm

Kirin 980 menes at være 20 % hurtigere end Kirin 970 samtidig med, at den skulle være 40 % mere strømbesparende end forgængeren. Den fremstilles angiveligt med den såkaldte 7 nanometer FinFET-teknologi og vil efter alt at dømme blive offentliggjort den 31. august ved dette års IFA-messe.

Den model, der er lækket firmware fra, har ifølge oplysningerne 6 GB RAM og 128 GB lagerplads, men der må formodes også at være flere varianter end den, f.eks. 4 GB RAM og 64 GB lagerplads og eventuelt 8 GB RAM og 256/512 GB lagerplads – men det er dog ikke nær så sandsynligt.

Vivo onscreen fingeraftrykslæser
Foto: cnet.com

6,3″ stor AMOLED-skærm med fingeraftrykslæser

Når det kommer til skærmen, ses det i firmwaren, at den almindelige Mate 20 får en 6,3” stor AMOLED-skærm. Til sammenligning sidder der en 5,9” LCD-skærm i Mate 10. Firmwaren fortæller intet om skærmen i Mate 20 Pro, men et tidligere rygte går på, at den skulle have en enorm OLED-skærm på 6,9”. Det lyder dog umiddelbart noget voldsomt taget i betragtning, at sidste års Mate 10 Pro ’kun’ har en skærm på 6,0”.

En af de særlige features, som firmwaren afslører som en del af den kommende Mate 20 Pro, er en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Det giver mening, at Huawei udstyrer en sådan fingeraftrykslæser i Mate 20 Pro, da producenten demonstrerede teknologien første gang i smartphonen Mate RS Porsche Design.

Trådløs opladning og større batteri

Når det kommer til batteriet, vil Mate 20 og Mate 20 Pro også byde på nogle ganske interessante nyheder. Ifølge oplysningerne vil de nemlig blive udstyret med trådløs opladning. Huaweis Mate-serie har altid været udstyret med store batterier, og det bliver også tilfældet med Mate 20-serien. Ifølge firmwaren har den almindelige Mate 20 nemlig et batteri på hele 4.200 mAh – 200 mAh mere end Mate 20, Mate 20 Pro og P20 Pro.

Vi har endnu ikke set, hvordan Mate 20, Mate 20 Pro og Mate 20 lite designmæssigt kommer til at se ud. Det skyldes formentlig, at der fortsat går lidt tid, før Huawei præsenterer telefonerne. Sidste års Mate 10 og Mate 10 Pro blev præsenteret midt i oktober måned, så det er indtil videre også pejlemærket for, hvornår vi bør vente efterfølgerne.