Huawei relancerer P30 lite som P30 Lite New Edition

Huawei er stadig blacklistet af USA og må tænke kreativt for ikke at miste markedsandele. Det er der kommet P30 Lite New Edition ud af.

Huawei relancerer P30 lite som P30 Lite New Edition

I mandags kunne Huawei annoncere en ny smartphone, nemlig P30 Lite New Edition. Det er helt enkelt en lidt nyere version af den P30 Lite, der kom i 2019.

Hvorfor gør Huawei nu det, kan man tænke, men der er et fornuftigt svar. P30-serien er nemlig blevet certificeret til Google Mobile Services, hvilket betyder, at de kan genudgive telefonen i nye versioner med Google-apps uden at støde på problemer.

Som sagt er der ikke tale om store ændringer i den nye version sammenlignet med den oprindelige. De er meget ens og kan endda fås i de samme farver – Midnight Black, Peral White, Peacock Blue og Breathing Crystal.

Læs også: Huawei P40 og P40 Pro lanceres til marts – uden Google-apps

En P30 lite med mere plads og Google-apps

Forskellene består i antal RAM og lagerplads. P30 Lite ankom sidste forår, hvor den mindste model tilbød 4 GB RAM og 128 GB hukommelse, og den “nye” New Edition-version har 6GB RAM og 256 GB hukommelse.

Der er med andre ord tale om ganske meget hukommelse i den lille telefon. Kameraet er stadig en triple-variant med en hovedsensor på 48 megapixel, en ultravidvinkel og en telelinse.

Alle P30-modeller er godkendt af Google til at have Mobile Services fra Google, så Huawei kan blive ved med at lancere P30-modeller og stadig have Google-tjenester i dem. Derfor er det smart af Huawei at komme med nye P30-modeller, også selvom der i dette tilfælde er tale om en model, der er næsten lig den gamle.

Nyere telefoner som Mate 30 har derimod ikke nogen Google-apps med.

Læs også: Test af Huawei Nova 5T

Huawei stadig black listet af USA

Det er nok ikke undgået nogen, at Huawei havde et hårdt år i 2019, frem for alt på grund af den amerikanske præsident Donald Trumps beslutning om, at sætte selskabet på USAs Black List.

At havne der betød, at Huawei ikke længere havde tilladelse til at handle med amerikanske selskaber, herunder Google, Microsoft, Qualcomm, Intel og mange andre store aktører. Naturligvis har det gjort ting og sager ret komplicerede for Huawei i deres produktion af smartphones og laptop, i og med at de ikke har tilgang til softwaren.

Huawei står egentlig stadig på listen og er udelukket fra at handle med de amerikanske selskaber. Det er dog muligt for dem at samarbejde med Google om at få opdateringer ud til de smartphones, der er på markedet, hvilket for eksempel omfatter P30-serien og ældre telefoner.

Se også: Sammenlign priser på Huawei-mobiler