Hver 7. Windows-telefon kører nu Windows 10 Mobile

Det er 5 måneder siden Windows 10 Mobile blev udgivet til visse Windows Phone 8.1-mobiler. Nu kører hver 7. Windows-telefon med den nye software.

Hver 7. Windows-telefon kører nu Windows 10 Mobile

Sidste sommer udgav Microsoft Windows 10-styresystemet til computere, men samme styresystem til mobiler var forsinket adskillige måneder.

Først i marts måned i år modtog udvalgte eksisterende telefoner med Windows Phone 8.1 opgraderingen, og det har derfor givet Microsoft fem måneder til at få udbredt det seneste styresystem. Hvor stor en udbredelse er der så sket?

Det kan virksomheden AdDuplex svare på. Den fører nemlig statistik over udbredelsen af de forskellige mobiludgaver af Windows-styresystemet ud fra data fra 5.000 forskellige apps i Windows Store. Af tallene fremgår det, at Windows 10 nu er oppe på 14 % udbredelse og dermed er den anden mest udbredte Windows-version til mobiler. Det er, ikke overraskende, fortsat Windows Phone 8.1, der dominerer med hele 77,3 % af Windows-markedet.

Læs også: Ny, innovativ smartphone fra Microsoft er på vej

Tallene viser også, at udbredelsen af Windows 10 Mobile tager til i fart, hvor styresystemet er steget dobbelt så hurtigt i udbredelse i forhold til måneden forinden med 1 procentpoint i denne måned i forhold til 0,5 i forrige.

Årsagen til den tiltagende vækst kendes ikke med sikkerhed, men hjemmesiden Windows Central spekulerer i, at der højst sandsynligt er tale om et stigende antal brugere med Windows Phone 8.1-telefoner, der skifter dem telefoner ud. Dermed stiger den procentvise udbredelse af Windows 10 Mobile uden at det faktiske antal af brugere nødvendigvis stiger tilsvarende.

Efter 5 måneder siden udgivelsen til mobiler lyder en udbredelse på 14 % ikke umiddelbart af meget, men et kig på udbredelsen af Android-styresystemets Marshmallow-version efter 5 måneder viser, at det måske ikke står så slemt til igen. Android-udgaven var nemlig kun installeret på sølle 2,3 % af alle Android-enheder 5 måneder efter dens udgivelse.

Og så er der naturligvis Apple, der er længder foran både Android og Windows hvad softwareopdateringer angår. Her skulle den californiske producent kun bruge tre dage på at udstyre 50 % af alle iPhones, iPads og iPods med iOS 9.

Foto: Adduplex.com

Hurtig udbredelse af Jubilæumsopdateringen

For en uge siden udgav Microsoft sin store, årlige Jubilæumsopdatering til Windows 10 Mobile, og her er der positive tal at finde. Allerede nu er opdateringen nemlig installeret på 52,4 % af alle Windows 10 Mobile-telefoner.

Det ser altså ud til, at Microsoft er lykkedes med at udsende den store opdatering ganske hurtigt til de understøttede enheder med Windows 10 Mobile, men hvor meget det nytter med styresystemets markedsandel på kun 0,6 % af smartphonemarkedet kan diskuteres.

Med Microsoft, der har så godt som opgivet at lave Windows 10 Mobile-smartphones til forbrugere, ser fremtiden altså ikke just lys ud. Det bliver derfor en opgave for andre smartphoneproducenter at få Windows til smartphone på rette kurs igen lige som HP har gjort med sin topmodel Elite X3. Microsoft selv ventes dog stadig at lancere en stor nyhed næste år, som måske kan være en Surface Phone.