Indledende salg af high-end iPhone 8 bliver stærkt begrænset

Apples iPhone 8 med en 5,8" stor OLED-skærm får ifølge analytikere debut i september måned, men i et stærkt begrænset antal eksemplarer.

Indledende salg af high-end iPhone 8 bliver stærkt begrænset

Når Apple en gang i september fejrer 10 års iPhone-jubilæum, bliver det, som rygter i lang tid har peget på, med afsløringen af tre iPhones: to ’normale’ og en helt særlig udgave med en 5,8” stor OLED-skærm – alle med et helt nyt glasdesign.

Der har dog været tvivl om, hvornår de tre iPhones vil lande i butikkerne. Det kaster fire analytikere fra den britiske finansgigant Barclays nu lys over, skriver hjemmesiden MacRumors.

Læs også: Apple vil have OLED i alle iPhones inden to år

Ifølge analytikerne vil Apple nemlig lancere de tre iPhones i butikkerne samtidig og ikke forskudt af hinanden, som det ellers tidligere lød fra det japanske medie Mac Otakara.

”Leverandører har overordnet gode ting at sige om den kommende iPhone 8-lancering (for vores skyld iPhone 7s, iPhone 7s Plus og iPhone Pro), da nye funktioner medfører en mere kompliceret fremstillingsproces og en højere gennemsnitspris. Vi tror nu, at alle tre enheder får trådløs opladning og bliver lanceret inden for den normale tidsramme i september, selv om størstedelen af iPhone Pro-eksemplarerne måske ikke vil være tilgængelige indtil 4. kvartal,” lyder det fra Barclays-analytikerne.

Den særlige model, som indtil videre går under mange forskellige navne såsom iPhone 8, iPhone Edition, iPhone Pro og iPhone X, kan altså få en debut i stil med iPhone 7 i jetsort. Den var nemlig utrolig svær at opdrive i butikkerne efter afsløringen, og i månederne efter var den heller ikke til at få fat på mange steder.

Læs også: iPhone 8 får en 5,8″ skærm med virtuelle funktionstaster

Først omkring 4. kvartal skulle der altså være en god chance for at kunne få fat på den specielle iPhone, mener analytikerne at vide. Indtil da kan du se frem til den 5,8” store skærm, hvoraf 5,15” af skærmen ventes at blive reel skærmplads, der kan interageres med. Der er blevet plads til den store skærm, fordi Touch ID-knappen bliver integreret direkte i skærmen og gjort virtuel. Som erstatning for denne vil fingeraftrykslæsning foregå direkte igennem skærmpanelet – noget som Samsung også ønskede at implementere i Galaxy S8, men som sydkoreanerne ikke kunne nå inden for tidsrammen.