Ingen Samsung Galaxy Note 7 med 6 GB RAM til Danmark

Hvis du har set dig varm på Samsung Galaxy Note 7 med hele 6 GB RAM og 128 GB lagerplads, er der dårligt nyt. Den kommer nemlig ikke til Danmark.

Ingen Samsung Galaxy Note 7 med 6 GB RAM til Danmark

Efter Samsung lancerede Galaxy Note 7 i sidste uge, blev der i visse kredse spekuleret i, hvorfor der ikke var flere teknologiske forbedringer i mekanikken i forhold til forårets Galaxy S7. Blandt mange ting gemmer de to topmodeller gemmer nemlig på samme processor og mængde RAM.

Blot tre dage efter lanceringen af Note 7 dukkede en endnu vildere variant af telefonen dog op – netop med en række små forbedringer i form af hele 6 GB RAM og 128 GB intern lagerplads, der fortsat kan udvides med et eksternt microSD-kort.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 kommer i en endnu vildere variant

Eksistensen af en endnu mere konkurrencedygtig Note 7 skabte hos mange forbrugere forhåbninger om, at den også snart ville lande i butikkerne, men sådan skulle det ikke være – i hvert fald set med danske briller. Samsung Galaxy Note 7 er nemlig lavet udelukkende til Kina, hvor Samsung er hårdt presset af kinesiske producenter, der presser prisen helt i bund samtidig med at der skrues op for specifikationerne.

Den forbedrede Note 7 lanceres kun i Kina

Avisen The Korea Herald spurgte Samsungs sydkoreanske tekniske chef Koh Dong-jin, om der er holdt i rygterne om en endnu vildere Galaxy Note 7. Hertil lyder det:

”Det er korrekt, at vi overvejer at udrulle en ny tablet (smartphone/phablet, red.) med 128 GB indbygget lagerplads i Kina, fordi kinesiske virksomheder markedsfører lagerplads med høj kapacitet aggressivt”.

I artiklen, der udelukkende omhandler Note 7, bliver Koh Dong-jin spurgt direkte til smartphonen. Hvorfor han derfor omtaler den som en tablet, forbliver uvist.

Læs også: DisplayMate: Samsung Galaxy Note 7 har den bedste skærm

Ikke desto mindre er det ikke usædvanligt med 128 GB lagerplads og 6 GB RAM i en smartphone i Kina, mens det på disse breddegrader kun er OnePlus 3, der indtil videre er til at få fat i med samme store mængde RAM.

Herhjemme, hvor Samsung har store markedsandele, og hvor mange af de førhen store producenter kæmper med at finde deres pladser på det ændrede smartphonemarked, kan Samsung ganske simpelt slippe af sted med at sælge en mere ’skrabet’ udgave af Note 7.

4 GB RAM vil dog også vise sig mere end tilstrækkeligt i langt de fleste tilfælde, mens de 2 GB ekstra RAM vil kunne gøre en forskel, hvis du har det med at holde mange apps kørende i baggrunden. Den reducerede lagerplads kan du til en vis grad kompensere for med et eksternt microSD-kort på op til 256 GB.