Interessen for iPhone 16 er lille

Trods positive anmeldelser er interessen for de nye iPhone 16 angiveligt meget lille og meget mindre end Apple havde forventet.

Interessen for iPhone 16 er lille

Tim Cook, den administrerende direktør for Apple, var under præsentationen helt sikker på, at folk ville elske den nye iPhone 16-serie. Det virker dog ikke til at være tilfældet, viser en undersøgelse.

Se også: De absolut bedste mobiltelefoner

Den mindst populære iPhone i årevis

I en ny analyse fra Morgan Stanley har iPhone 16 vist sig at være den mindst populære iPhone-model i de seneste år. Undersøgelsen, der er baseret på leveringstider for forudbestillinger og leverancer, viser, at efterspørgslen efter iPhone 16-serien er betydeligt lavere end dens forgængere.

Dette fald i popularitet har rejst spørgsmål om Apples salg af sit flagskibsprodukt.

Den vigtigste indikator for iPhone-popularitet i undersøgelsen var leveringstiden – antallet af dage mellem bestilling af en telefon og modtagelse af den. For iPhone 16 Pro Max var leveringstiden i gennemsnit 25,5 dage, hvilket er et fald fra 43,5 dage for iPhone 15 Pro Max.

På samme måde havde iPhone 16 Pro en leveringstid på 18,5 dage sammenlignet med 32,5 dage sidste år.

Basismodellen af iPhone 16 havde en leveringstid på kun 9 dage, hvilket er betydeligt kortere end de 14 dage, der blev rapporteret for iPhone 15.

Den lavere efterspørgsel efter iPhone 16 har fået Morgan Stanley til at forudsige, at Apple kan reducere sine produktionsordrer. Denne konklusion er baseret på historiske data, selv om analytikerne advarer om, at tidlige leveringstider ikke altid er nøjagtige forudsigelser af det langsigtede salg.

Kilde: Morgan Stanley

Se også: Sammenlign priser på iPhones

Ikke så overraskende

Det er dog ikke så overraskende, at interessen for iPhone 16 kan være lille. Opgraderingerne i de nye modeller er så små, at det ikke giver mening at opgradere til dem.

I stedet giver det meget bedre mening at vælge sidste års iPhone 15 og iPhone 15 Pro, der nu er meget billigere og næsten lige så gode som nyeste modeller.

Læs også: iPhone 16 kun lidt bedre end 15, men meget dyrere