Intern kilde afslører: Microsoft afliver Lumia-serien i år

Udsigterne for Microsofts Lumia-serie af smartphones er dystre. I følge kilder hos selskabet selv, er Lumia-mobilernes dage talte.

Intern kilde afslører: Microsoft afliver Lumia-serien i år

Der går ikke mange måneder før, at Microsofts Lumia-serie af smartphones aflives – det beretter en Microsoft-ansat til Winbeta.

Kilden, som ønsker at være anonym, fortæller at Microsoft har I sinde at afvikle et slutsalg på Lumia-serien frem til udgangen af 2016.

Microsofts Lumia-familie tæller i dag fire medlemmer, de prisbillige Lumia 550 og 650, samt toptelefonerne Lumia 950 og 950XL.

Siden lanceringen i december har seriens succes værety meget begrænset, og i foråret stagnerede salget helt, til trods for nedjusterede priser.

Se også:  Microsofts salg af Lumia-smartphones er i frit fald

Ikke et entydigt farvel

Med Lumia-seriens død, bliver graven endnu dybere for Microsofts og deres Windows-styresystem til smartphones. I seneste opgørelse røg selskabets markedsandel ned under en procent.

Der er dog håb derude, for fans af Windows i lommeformat.

Microsoft har tidligere kommunikeret at 2016, vil blive et stille år for platformen på mobilfronten. I stedet rygtes den store 2017-opdatering , Redstone 2, til at være langt mere fokuseret på smartphone-funktionerne.

Sammen med vedholdende rygter om en Surface Phone, er det síkke utænkeligt at Microsoft vil sadle om og fremover udelukkende satse på Surface-brandet til alt fra smartphone, tablets og laptops.

Se også:  Ny, innovativ smartphone fra Microsoft er på vej