iOS 13 får dark mode og bedre multitasking

De første informationer om iOS 13 er blevet lækket. Vi giver her et hurtigt overblik over de nye funktioner i Apples kommende styresystem.

iOS 13 får dark mode og bedre multitasking

Det forventes at Apple vil afsløre iOS 13 under selskabets årlige konference for udviklere, som løber af stablen i juni. I dag er en masse information om Apples kommende styresystem så blevet lækket.

Læs også: Apple overtaler leverandører til kun at bruge grøn energi

Først og fremmest får både iPhones og iPads et decideret dark mode, eller mørkt tema. Det mørke tema har været efterspurgt i længere tid, og nu lader det altså til, at Apple efterkommer ønsket.

Apple iPad Air 2019
Den nye iPad Air. Foto: Apple

Efter sigende kommer der til at være en lang række iPad-specifikke ændringer i iOS 13, blandt andet muligheden for at have flere vinduer åbne samtidigt. Hvert vindue vil være tilknyttet et faneblad, der som standard vil være fastgjort til et bestemt sted på skærmen, men som også kan flyttes efter behag.

Safari på iPad vil fremover foretrække pc-versionen af en hjemmeside, hvis den er tilgængelig, fremfor mobil-versionen.

Der kommer også en fortryd-funktion på iOS 13. For at fortryde en indtastning, eller en anden handling, skal man stryge tre fingre mod venstre på tastaturet. For at geindsætte en eventuelt fortrudt indtastning, kan man stryge tre fingre mod højre på tastaturet, så kommer det slettede tilbage igen.

Læs også: Apple har gjort det lettere at styre abonnementer i iOS

Mail-app’en vil fremover organisere e-mails i kategorier såsom køb, rejser og “ikke vigtigt”, som alle bliver mulige at søge på. Der kommer også en “læs senere”-kø.

iOS 13 får også en række nye såkaldte gestures. De nye gestures vil primært være møntet på multitasking, for lettere håndtering af åbne vinduer, side-by-side apps osv. “Hej Siri” skulle blive bedre til at frasortere uønskede lyde og det nye styresystem skulle også inkludere bedre flersprogsunderstøttelse til både tastatur og diktering.

Det nye styresystem forventes at blive offentliggjort den 3. juni.