iPhone 12 er på vej – skal du bruge dine penge på den?

Allerede nu ved vi meget om de kommende iPhone 12. Er det virkelig værd at bruge de hårdttjente penge på det nyeste fra Apple? Nok ikke hvis man skal tro rygterne.

Godt nok er iPhone 12-serien endnu ikke blevet lanceret, men allerede nu kan vi danne os et ret godt indtryk af den. I denne uges afsnit af Fokus rykker vi ned i rygterne om iPhone 12 og diskuterer, om man virkelig skal kaste flere tusinde kroner efter dem.

iPhone 12 rygtes af blive præsenteret om kun 11 dage. Det betyder at vi kan forvente en invitation fra Apple i næste uge, højst sandsynligt på torsdag.

Se også: Find de bedste priser på iPhones

Hvad vi ved om iPhone 12

Herunder kan du se en oversigt over, hvad der allerede er blevet lækket om iPhone 12:

  • Der kommer fire modeller: iPhone 12 Mini på 5,4 tommer, iPhone 12 på 6,1 tommer, iPhone 12 Pro på 6,1 tommer og iPhone 12 Pro Max på 6,7 tommer.
  • De får nyt design, inspiretet af den gamle iPhone 4.
  • Alle modeller får bedre ydelse med den nye A14 Bionic-chip.
  • De kommer alle med 5G.
  • Kun den dyreste iPhone 12 Pro Max understøtter 5G-mmWave.
  • Lagerplads for de to “billige” iPhones 12 starter på 64 GB. Pro-modellerne ved 128 GB.
  • De kommer uden hovedtelefoner og oplader salgsæsken.
  • Kommer sandsynligvis ikke med 120 Hz-skærme.
  • Alle iPhone 12, udover 12 Pro Max, får mindre batterier end iPhone 11.

Se også: Den bedste iPhone til prisen

Skal du købe en iPhone 12?

Det er let at blive fristet af den nyeste iPhone. Specielt når den endelig kommer med en nyt design, som er ikke fornyet siden iPhone X fra 2017. Dog kan man også forvente, at prisen bliver af den højere slags. Priserne på iPhone 12 forventes at starte lige under 7.000 kroner og slutte et sted over 10.000 kroner. Og til den pris må man godt have høje forventninger, og det er her rygterne skuffer. Ingen 120 Hz-skærm, ingen hovedtelefoner, ingen oplader, mindre batterier? Kigger man i Android-lejren, så har samtlige flagskibe de hurtige skærme og kommer hele tiden med større batterier. Og her er selvfølgelig både oplader og hovedtelefoner med i pakken.

Til gengæld betyder nye iPhones, at de ældre falder i pris. Og hvis der er en ting Apple er gode til, så er det at holde ældre telefoner opdateret. Køber man fx en iPhone 11 nu, så vil den stadig få opdateringer mindst fire år frem. Og så er den nede i en lidt mere spiselig pris på omkring 5.000 kroner. Og venter man til de nye iPhone 12 er lanceret, så forventer vi prisen falder helt ned til 4.000 kroner. Det gør den til det mest fornuftige iPhone køb du kan gøre.

Se også: Find de bedste priser på iPhone 11

Test af Samsung Galaxy Tab S7+

Vi har også haft Samsung Galaxy Tab S7+ til test, som vi tager et nærmere kig. Her er der tale om en premium Android-tablet, med et fokus på produktivitet. Her får man lækkert design, en virkelig flot 120 Hz-skærm, Android-opdateringer i tre år samt en god brugerflade. Problemet er bare, at prisen er horribel høj.

Den koster fra 7.499 kroner for WiFi versionen og 9.499 for 5G-versionen. Det er naturligvis en alt for høj pris for langt de fleste brugere, der med fordel kan nøjes med en langt billigere tablet.

Læs også: Test af Samsung Galaxy Tab S7+

Vind en SackIt WakeIt

I denne uge af Fokus kan du vinde en WakeIt fra danske SackIt. Her får man en multifunktionel clockradio med DAB+, bluetooth, trådløs oplader, indbygget lys i et dansk design. WakeIt har en vejledende pris på 1.299 kroner.

Du deltager i lodtrækningen om hovedtelefoner ved at stille og et spørgsmål. Spørg endelig løs og så deltager du automatisk i konkurrencen. Vi trækker lod i næste udgave af Fokus.