iPhone 14: Seneste rygter og lanceringsdato

Her er alt du skal vide om Apples kommende nye generation af iPhones, iPhone 14. Læs de seneste rygter om iPhone 14 og hvornår den forventes lanceret.

iPhone 14: Seneste rygter og lanceringsdato

Er du også spændt på Apples næste generation af iPhones? Det er vi også, for der ser ud til at være masser af spændende ting at se frem til. Her tager vi et kig på alle de nyeste rygter om iPhone 14, så du er godt klædt på inden lanceringen – og ja, en lanceringsdato får du også.

Læs også: Rygtede priser på iPhone 14

Nyeste rygter om iPhone 14

Varianter af iPhone 14

Ligesom de sidste par år kan vi forvente fire iPhones. Det betyder dog ikke, at der ikke er sket noget nyt – faktisk er der ret meget nyt.

Kort fortalt skulle den mindste iPhone, Mini, være droppet, da salget af denne model de sidste par simpelthen ikke har været tilstrækkeligt. Modellerne skulle hedde iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, hvor der i år satses på større skærme.

iPhone 14 kommer med samme 6,1 tommer skærm, iPhone 14 Max en 6,7 tommer skærm, iPhone 14 Pro samme 6,1 tommer skærm og til sidst iPhone 14 Pro Max med samme store 6,7 tommer. Den største nyhed er altså iPhone 14 Max i dette års line-up.

Design

Designet er der derimod ikke pillet så meget ved. Her kan vi forvente et nærmest identisk design, der har fået mindre justeringer. Vi kan dog forvente nye spændende farver, hvor Pro-modellerne kunne komme i en lilla farve. Der går også rygter om, at farverne kunne skifte efter lysforhold.

Andet nyt i designet ses i Pro-modellerne, der muligvis får en ny ramme i titanium. Sker det, skal vi nok forvente, at prisen på iPhone 14 Pro og Pro Max får et nøk op.

Til sidst fortæller rygterne, at Apple i år endelig kunne droppe den store notch i toppen af skærmen.

Se også: De bedste iPhones

Bedre ydeevne

Det er måske ikke det største overraskelse, men iPhone 14-modellerne får også bedre ydeevne. Men det sker måske ikke som tidligere, hvor alle modellerne har fået et helt nyt chipset. I år kan Apple nemlig gøre det lidt anderledes, hvor der skal være større forskel mellem topmodeller og de “almindelige” iPhone 14.

Det bliver angiveligt nemlig kun iPhone 14 Pro-varianterne, der får den nye Apple A16 Bionic-chip. De to iPhone 14 og iPhone 14 Max vil bruge samme chipset som iPhone 13-modellerne.

Forskellen på iPhone 14 og iPhone 14 Pro bliver derfor større end nogensinde før. Pro-modellerne bliver hurtigere, får bedre kamera, mere eksklusive materialer, ProMotion-skærme og større batterier.

Nyt stærkere kamera

Når det kommer til iPhone 14 og 14 Max vil der ikke være de store forbedringer, når det kommer til kameraet. Det bliver primært ultravidvinkelkameraet, der forbedres.

I stedet får Pro-modellerne et ordentlig overhaling. Hovedkameraet får et ny 48 megapixel-sensor, op fra 12 megapixel. Det betyder blandt andet, at iPhone 14 Pro og Pro Max vil kunne optage i 8K. Der vil også være bedre telefotokamera og ultravidvinkelkamera.

Ingen skærmnotch

En af årets helt store nyheder skulle være, at den store notch i toppen af skærmen (som Android-telefoner for længst har smidt) forsvinder. Den erstattes af en mindre hole punch-udskæring til frontkameraet samt en mindre udskæring til sensorer, der benyttes til blandt andet FaceID.

Læs også: Køb den bedste iPhone nu eller vent på iPhone 14?

Hvad vil iPhone 14 koste?

Til at starte med mente man, at iPhone 14 ville få samme pris som iPhone 13-serien. Men nu tyder det på, at prisen kan blive højere end tidligere. Det skyldes højere priser på komponenter og chips samt mere luksuriøse materialevalg, såsom titanium. Hvad bliver prisen så på iPhone 14?

Priserne forventes at blive 15 til 20 procent højere. Derved starter prisen på iPhone 14 ved 8.000 kroner og iPhone 14 Pro ved over 10.000 kroner.

iPhone 14 lanceringsdato

Hvornår præsenteres iPhone 14? Der er endnu ikke en officiel lanceringsdato, men iPhone 14 forventes lanceret den 7. september. iPhone 14 forventes at lande i butikkerne fra den 16. september.

Husk på, at ovenstående udelukkende er rygter, som skal tages med et gran salt. Inden iPhone 14-serien er præsenteret ved vi ikke med sikkerhed, hvordan de bliver.

Se også: Find de laveste priser på iPhones