iPhone 17 Pro får store opdateringer

Ifølge en Apple-analytiker vil næste års iPhone 17 Pro-modeller få flere store opdateringer – blandt andet en forbedring af Face ID-systemet.

iPhone 17 Pro får store opdateringer

Der er stadig næsten et år til, at den næste iPhone 17-serie bliver annonceret. Det afholder dog ikke analytikeren Jeff Pu fra at beskrive sine forventninger til de kommende iPhone 17 Pro-modeller.

Se også: Brugte iPhones – priser, garanti og bæredygtig genbrug

iPhone 17 får bedre kamera og forbedret Face-ID

I et forskningsnotat fra investeringsbanken Haitong International i denne uge gentog Jeff Pu sin tidligere påstand om, at både iPhone 17 Pro og iPhone 17 Pro Max vil have et 48 megapixel bagkamera med telefotolinse og et 24 megapixel frontkamera. I de aktuelle iPhone 16 Pro-modeller har både både telefoto- og frontkameraet en opløsning på 12 megapixel.

Han forventer også, at iPhone 17 Pro-modellerne vil være udstyret med 12 GB RAM – en stigning på 50 procent i forhold til de 8 GB RAM i iPhone 16 Pro-modellerne. Denne forøgelse af hukommelsen vil bidrage til forbedret ydeevne af særligt Apple Intelligence, men også generel multitasking.

Analytikeren mener fortsat, at iPhone 17 Pro Max vil have en ”meget indsnævret Dynamic Island” som et resultat af, at telefonerne kommer til at anvende en mindre linse til Face ID-systemet. Dette ville være den første reduktion i størrelsen på Dynamic Island, siden Apple debuterede løsningen i iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max i 2022.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Skærmstørrelsen forbliver den samme

Analytikeren skitserede et par mindre overraskende detaljer om iPhone 17 Pro og iPhone 17 Pro Max, herunder uændrede skærmstørrelser på henholdsvis 6,3 tommer og 6,9 tommer.

Han forventer også, at iPhone 17 Pro og 17 Pro Max vil have en A19 Pro-chip, der er fremstillet med samme TSMC 3 nanometer fremstillingsproces hos TSMC, som blev brugt til A18 Pro-chippen i iPhone 16 Pro-modellerne.

Apple forventes at annoncere iPhone 17 Pro-modellerne i september 2025 sammen med en almindelig iPhone 17. Som noget nyt forventes der også at blive lanceret en meget tynd iPhone 17 Air-model. Her er det helt store salgsargument det ekstra tynde design. Rygter går på, at iPhone 17 Air vil blive tæt på lige så tynd som nyeste Apple iPad Pro. Den måler kun 5,1 millimeter.

Se også: Top 5: De absolut bedste mobiler

Alternativer til iPhone

Er du på udkig efter en ny smartphone, men overvejer noget andet end en iPhone? Så er der heldigvis masser af alternativer til iPhone at vælge mellem.

Mobilproducenter som Samsung, Xiaomi, OnePlus, Motorola og Google har alle gode alternativer til iPhone. Se de absolut bedste Android-telefoner, som kan konkurrere med iPhone Pro-modellerne.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på iPhones