iPhone 6s og 6s Plus gemmer på vandtætte egenskaber

I al hemmelighed er Apples nye iPhone 6s og iPhone 6s Plus gjort noget nær vandtætte og kan således snildt klare en time under vand, viser en test.

iPhone 6s og 6s Plus gemmer på vandtætte egenskaber

I modsætning til eksempelvis Sony reklamerer Apple overhovedet ikke om nogle vandtætte egenskaber med smarte certificeringer.

Noget tyder dog på, at Apple burde gøre dette, for i en video lavet af YouTube-brugeren Zach Straley viser de to nye Apple-smartphones at klare en test under vand ganske overbevisende.

Læs også: Apple iPhone 6S – den fremtidssikrede iPhone [TEST]

Hjemmesiden iFixit skiller alle nye gadgets og smartphones ad, og her viser det sig, at Apple formentlig har gjort et tiltag for at sikre de nye iPhones mod indtrængning af både vand og støv ved hjælp af en form for pakning inde bag rammen.


Derfor satte Zach sig for at købe en ny iPhone 6s og 6s Plus for at lægge dem i hver sin skål helt dækket til af vand for at få afdækket, hvor godt de rent faktisk klarer sig under vand – selv om Apple intet har lovet. Resultatet er ikke så tosset endda. Efter en hel time med timeren kørende viser de to telefoner sig stadig at fungere som havde de aldrig været i nærheden af vand.

Du behøver altså næppe bekymre dig om at tabe din nye iPhone 6s eller 6s Plus i toilettet eller at lade en regnskylle vælte ned over dem. Det bør nemlig ikke være nogen sag i forhold til den behandling, som de to telefoner får i videoen.

Læs også: iPhone 6S forsalg: her er de billigst

Der er selvfølgelig også blot den mulighed, at en nanocoating er påført fra fabrikken og at den viser sig særlig effektiv, når telefonerne er taget direkte ud af æsken. En sådan coating kan slides af under brug, og så kan den ikke længere afvise vandet nær så effektivt. En senere test kan formentlig afdække, om de to iPhones håndterer vand lige så effektivt efter nogen tids brug som de gør direkte ud af boksen.

Imponerende er det dog under alle omstændigheder taget i betragtning at Apple ikke nævner et eneste ord om de gode egenskaber under vand.