iPhone 7 klarer droptest bedre end iPhone 6s

iPhone 7 er dårlig nok landet i butikkerne, før de første droptests udgives. En af de mere retvisende droptests er nu ude - og der er fremgang at spore.

iPhone 7 klarer droptest bedre end iPhone 6s

Apples iPhones har aldrig været blandt de mest modstandsdygtige smartphones, når det især gælder skærmene – men producenten har dog heller ikke forsøgt at gøre dem til det.

Heller ikke med årets iPhone 7 er opskriften på konstruktionen ændret synderligt i forhold til sidste års iPhone 6s, men alligevel er der forbedringer at finde i den nye iPhone.

YouTube-kanalen PhoneBuff har nemlig udført en af sine klassiske droptests, der foregår under så kontrollerede forhold som muligt takket være en professionel maskine, der på samme tid slipper to telefoner fra præcis 1 meters højde ned på en stenoverflade.

Læs også: iPhone 7 giver konkurrenterne bank i ny hastighedstest

Første del af testen går ud på at teste iPhone 7 og iPhone 6s i et fald, så de lander på henholdsvis bagsiden, bunden, den ene side og fronten. De to iPhones klarer skærene ganske identisk, hvor der ses lette skræmmer ved de første to fald. Efter telefonerne lander frontalt på den ru overflade, flækker begge skærme dog, men resultatet er lige slemt på begge telefoner.

De to telefoner har altså klaret sig igennem første del, da de fortsat er fuldt ud funktionelle. Dermed er det videre til bonusrunden, hvor faldet med fronten nedad gentages, indtil telefonerne ikke længere kan betjenes. Da iPhone 6s sidste år kom på prøve i torturmaskinen, klarede den 5 ekstra fald, før den gik helt itu.

Bedre end iPhone 6s, men flere konkurrenter er bedre

Spørgsmålet er naturligvis, om iPhone 7 kan klare lige så mange fald som sin forgænger. Hvis du netop har investeret 6.000-7.000 kroner i Apples nye topmodel, kan du ånde lettet op, for iPhone 7 er faktisk bedre. Den klarer nemlig 8 ekstra fald, før den holder op med at virke. Dermed er der en lille fremgang at spore, selv om der fortsat benyttes samme såkaldte serie 7000-aluminiumslegering og glas som i iPhone 6s.

Læs også: iPhone 7 og 7 Plus: Sådan lyder de første anmeldelser

Da fremgangsmåden i alle PhoneBuffs droptests er helt identiske, gør det også resultaterne væsentligt mere sammenlignelige end andre droptests. Så hvordan klarer iPhone 7 sig i forhold til konkurrenterne? Ikke så dårligt endda.

iPhone 7 er den 5. mest holdbare smartphone, der er testet af YouTube-kanalen inden for det seneste halvandet års tid. Den klarer sig dermed bedre end iPhone 6s, HTC One M9, iPhone 6, Samsung Galaxy Note 5 og Galaxy S7, mens den må se sig slået af Samsung Galaxy Note 7, HTC 10, Motorola Moto Z Force og Samsung Galaxy S7 Active.

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Siden vi bragte artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 13/9/2016 fik historien nye ben at gå på med en artikel med fokus på Intern kilde afslører: Microsoft afliver Lumia-serien i år – Følg den videre udvikling her. Den absolut seneste udvikling i sagen kan du følge her.