iPhone 8 er blevet dyrere at fremstille

Apples nyeste iPhones er blevet dyrere at fremstille - Apples margener er dog fortsat høje.

iPhone 8 er blevet dyrere at fremstille

iPhone 8 blev dyrere ved lanceringen end sin forgænger, iPhone 7, og det er der gode grunde til. Selvom den udefra set ligner sin forgænger, er iPhone 8 dyrere at fremstille end sin forgænger. Det skriver analytikerne fra iHS Markit i en pressemeddelelse.

Apple skal have flere penge op af lommen, når en iPhone 8 skal fremstilles vurderer selskabet i en pressemeddelelse og samtidig estimerer at en iPhone 8 Plus koster i alt 295,44 amerikanske dollars at fremstille. Det er 17,78 dollars mere end iPhone 7 Plus dengang denne udkom.

I fremstillingsprisen indgår det Apple giver for iPhone 8’s komponenter samt arbejdsløn til samling af telefonen.

Hvad der forårsager prisstigningen kan iHS Markit ikke pege direkte på. ”Den højere omkostning (for Apple, red.) er følge af årets langsommelige reduktion af komponentpriser samt de nye features” vurderer IHS Markits senioranalytiker, Andrew Rassweiler.

iPhone 8 rummer nye komponenter i forhold til iPhone 7. Her er en ny A11 Bionic processor, et opdateret kamera, en glasbagside med mulighed for trådløs opladning samt en intromodel med dobbelt så meget lagerplads (64GB).

Læs også:  DxOMark: iPhone 8 og 8 Plus har de bedste mobilkameraer

Kæmpe margin til Apple

De relativt højere fremstillingspriser er dog fortsat langt under det, forbrugerne betaler for at anskaffe sig en iPhone. Mens iPhone 8 Plus løber op i knapt 1.865 kroner for Apple løber salgsprisen op i 5.675 kroner før told, moms og afgifter. Hvilket antyder, at Apple har en kæmpemargin at gøre godt med.

I den kalkyle skal det dog medtages, at der for Apple er flere udgifter forbundet ved at fremstille telefonen på fabrikkerne, forsendelse af telefonerne, softwareudvikling, forskning og produktudvikling, markedsføring og meget andet, som er med til at sende prisen i vejret – og så skal der naturligvis også være plads til en vis fortjeneste.

Se også:  Apple iPhone X får det største batteri