iPhone 8 får en 5,8″ skærm med virtuelle funktionstaster

I iPhone 8 bliver mange ting anderledes. Blandt andet OLED-skærmen på 5,8”, hvor den nederste del dedikeres til virtuelle funktionstaster.

iPhone 8 får en 5,8″ skærm med virtuelle funktionstaster

Den kommende iPhone 8 bliver på mange måder ikke som tidligere iPhones – i hvert fald den ene af de tre varianter, som bliver lanceret dette efterår.

Det viser nye oplysninger fra analytikeren Ming-Chi Kuo, som gør sig i Apple-relateret stof. Analytikeren har netop afsløret et billede i et notat, som hjemmesiden Apple Insider er kommet i besiddelse af.

På billedet ses det, at der vil være tre forskellige iPhone-modeller i år, lige som der også tidligere har været tale om. Den mest interessante model er den, som langt de fleste rygter også har gået på i de foregående måneder: Nemlig den, som får en OLED-skærm i stedet for en traditionel LCD-skærm som i tidligere iPhones.

Læs også: Analytiker: iPhone 8 får 38 % større batteri på 2.700 mAh

Med strømbesparende egenskaber og mættede farver med en høj kontrast er OLED-skærmteknologien i sig selv en stor nyhed, men Apple vil mere end det. Som det efterhånden står ganske klart, implementerer Apple nemlig et kant-til-kant-design ligesom i Samsungs kommende Galaxy S8 og LG’s kommende G6.

De nye oplysninger fra analytikeren afslører, at der således bliver plads til en 5,8” stor OLED-skærm med en opløsning på 1.242 x 2.800 pixels. Opløsningen er således 3 gange højere end i iPhone 7, men der er mere til historien end det.

Virtuelle funktionstaster erstatter home-knappen

Det er ikke alle 5,8”, som er reel skærmplads. Apple skrotter nemlig Touch ID-homeknappen som en del af kant-til-kant-designet, og derfor må der findes på en erstatning til denne.

Det bliver ifølge de nye oplysninger i form af virtuelle funktionstaster. Det er noget uklart præcist hvordan de vil fungere og hvilke muligheder de bringer med sig, men et godt bud vil være på samme måde som i Touch Bar-panelet i Apples seneste MacBook Pro, hvor knapperne tilpasser sig de applikationer, man har åbne.

I hvert fald fremgår det af ovenstående billede, som Mobilsiden.dk har genskabt, at det er cirka den nederste tiendedel af den 5,8” store skærm, som er forbeholdt de nye funktionsknapper. Fingeraftrykslæseren? Ja, den skjules angiveligt under skærmpanelet – nærmere betegnet funktionstaster.

Det betyder med andre ord, at der resterer 5,15” ’reel’ skærmplads, som er direkte sammenlignelig med den 4,7” skærm, der sidder i iPhone 7. Opløsningen på denne vil ifølge opløsningerne være på 1.125 x 2.436 pixels, hvilket er en 2,7 gange højere end i iPhone 7.

Læs også: Apple fremskynder iPhone 8-produktionen

Som det også kom frem i går, beholder denne variant af iPhone 8 samme fysiske størrelse som iPhone 8 på trods af, at skærmstørrelsen ryger godt op i vejret. Det gør prisen dog også, som af analytikeren vurderes til at starte på $1.000.

Til sammenligning koster iPhone 7 i USA $649 (4.540 kroner), mens den vejledende pris herhjemme er 6.699 kroner – altså 1,47 gange højere. Et realitisk bud på en dansk pris på iPhone 8 med den 5,8” store OLED-skærm er altså hele 10.000 kroner.

iPhone 8
Foto: Mobilsiden.dk/Appleinsider.com

Apple afslører også to ‘normale’ iPhones

Denne variant skal dog formentlig også ses som en helt særlig iPhone-model i anledning af iPhonens 10 års jubilæum i år. Derfor vil Apple også lancere to helt ’almindelige’ iPhones, som i langt højere grad vil minde om de hidtidige iPhones, hvilket formentlig også vil afspejle sig i form af lavere priser.

Analytikerens oplysninger peger nemlig på, at Apple lancerer to modeller på 4,7” og 5,5” med LCD-skærm og den traditionelle Touch ID-homeknap. Disse vil med al sandsynlighed blive markedsført som iPhone 8 og iPhone 8 Plus, hvor den førstnævnte model med kant-til-kant-OLED-skærm vil få et navn, som endnu ikke vides med sikkerhed. Navnet iPhone X har været oppe at vende flere gange, men det er endnu for tidligt at vide sig sikker på.

Læs også: Analytiker: Fingeraftrykslæser i næste iPhone skjules under skærmen

I hvert fald kan der ikke være megen tvivl om, at 2017 bliver et stort år for Apple med de måske største iPhone-nyheder i mange, mange år. Du må dog væbne dig med en vis portion tålmodighed for at få forløst spændingen, for telefonerne bliver, som sædvanligt, ikke afsløret før en gang i september måned.