iPhone 8 har mindre batteri – men understøtter nu hurtig opladning

Apple har reduceret størrelsen på batterierne i iPhone 8 og 8 Plus i forhold til iPhone 7 og 7 Plus. Til gengæld understøtter de endelig hurtig opladning.

iPhone 8 har mindre batteri – men understøtter nu hurtig opladning

Der er både godt og dårligt nyt til kommende ejere af de to ’normale’ iPhones – iPhone 8 og 8 Plus. Den dårlige nyhed er, at Apple nu har gjort batterierne mindre i de to iPhones i forhold til sidste års iPhone 7 og 7 Plus. Den gode nyhed er, at de nu understøtter hurtig opladning.

Helt præcist er der ifølge den kinesiske godkendelsesinstans TENAA et batteri i iPhone 8 med en kapacitet på 1.821 mAh. Til sammenligning sidder der et batteri på 1.960 mAh i iPhone 7, så batteriet i den nye iPhone er altså skrumpet med 139 mAh eller hvad der svarer til 7,1 %.

Læs også: Apple iPhone X – Smartphonen som et statussymbol

Samme udvikling er sket med iPhone 8 Plus, hvor batteriet er blevet 7,8 % mindre. Hvor forgængeren, iPhone 7 Plus, har en kapacitet på 2.900 mAh, er batteriet i iPhone 8 Plus skrumpet til 2.675 mAh – altså 225 mAh mindre.

iPhone 8: 1.821 mAh iPhone 8 Plus: 2.675 mAh
iPhone 7: 1.960 mAh iPhone 7 Plus: 2.900 mAh

På trods af den reducerede kapacitet i batterierne oplyser Apple på sin hjemmeside, at iPhone 8 ’holder cirka lige så længe som iPhone 7’, og at iPhone 8 Plus ’holder cirka lige så længe som iPhone 7 Plus’. Det er da også det samme antal timer som iPhone 7 og 7 Plus, at iPhone 8 og 8 Plus ifølge de tekniske specifikationer opnår i taletid, internetbrug, videoafspilning og lydafspilning. Standbytiden oplyser Apple dog ikke længere.

Opladere
En af disse tre strømadaptere og ladekablet skal du have for at kunne lade iPhone 8, 8 Plus eller X hurtigt op.

Apples iPhones understøtter endelig hurtig opladning

En anden – og faktisk ganske interessant ting – oplyser Apple til gengæld på dets hjemmeside. For første gang understøtter iPhonen nemlig hurtig opladning. Både iPhone 8/8 Plus og iPhone X kan lades 50 % op på kun 30 minutter – dog under de rette betingelser. Til sammenligning vil en iPhone 7 typisk kun nå at blive ladet 30 % op på en halv time.

Du kan dog ikke bare sådan lige tage hurtig opladning i brug med den medfølgende 5 W strømforsyning. Faktisk skal du ofre en del penge ekstra tilbehør for at kunne lade iPhone 8, 8 Plus eller for den sags skyld også iPhone X hurtigt op.

Apple oplyser nemlig på sin hjemmeside, at den hurtige opladning er opnået ved brug af tre specifikke strømforsyninger, som egentlig er lavet til MacBook Pro, men som kan oplade alt udstyr med USB-C. Apple oplyser:

”Test udført af Apple i august 2017 med testmodeller af iPhone 8-, iPhone 8 Plus- og iPhone X-enheder og -software i kombination med Apple USB‑C-strøm­forsyninger (model A1540 på 29 W, model A1718 på 61 W, model A1719 på 87 W). Test af hurtig opladning udført med afladede iPhone-enheder. Opladningstiden varierer i forhold til miljøfaktorer. De faktiske resultater vil variere.”

A1540-strømforsyningen på 29 W er den billigste og koster 449 kroner, mens A1718 på 61 W koster 649 kroner. Den kraftigste og dyreste oplader, A1719 på 87 W, koster 749 kroner.

Læs også: Her er forskellen mellem iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus

Da strømforsyningerne kommer uden et ladekabel, og da iPhone 8, 8 Plus og X som bekendt fortsat bruger Apples egen Lightning-port, skal du købe et USB-C til Lightning-kabel. Det billigste i Apples egen webshop 7 er 1 meter langt og koster 249 kroner.

Du skal altså af med mindst 698 kroner for at gøre brug af hurtig opladning i iPhone 8, 8 Plus eller X.

Apples iPhones kan i forvejen lades hurtigere op end normalt ved at bruge blandt andet en 12 W iPad-oplader. Med iPhone 8, 8 Plus og X er det dog første gang, at Apple angiver telefonerne til at understøtte hurtig opladning – og nu kræver det som bekendt endnu kraftigere opladere på minimum 29 W.

Det sidste nye i sagen

Der er sket en del siden vi bragte historien. mobilsiden kørte videre med bolden. 14/9/2017 bragte vi artiklen om Eksklusiv iPhone 7 udkommer i billigere variantKlik her for at læse artiklen.. Seneste nyt om emnet finder du her.