iPhone SE 4. generation kan få nyt design i 2024

Hvis man synes, at iPhone SE 2022 har et lidt altmodisch design, så kan der være godt nyt: iPhone SE 4. gen. kan få nyt design ved lanceringen i 2024.

iPhone SE 4. generation kan få nyt design i 2024

iPhone SE har kun fået nyt design en enkelt gang, og det var fra første til anden generation, hvor den gik fra at være en iPhone 5S til at være en iPhone 8, når det kom til designet.

Nye rygter hævder imidlertid, at et nyt design er på vej med fjerde generation. I stedet for en skærm på 4,7 tommer, får den en skærm på 6,1 tommer. Derudover er notchen kommet med på skærmen og hjemknappen sløjfet.

Touch ID – ingen Face ID

Rygter hævder dog også, at fokus kommer til at ligge på Touch ID i strømknappen, mens der stadig ikke bliver tale om Face ID, når man skal låse sin telefon op.

En Touch ID-knap vil være at finde i strømknappen, som vi kender det fra de fleste Androidtelefoner fra blandt andet Samsung.

Årsagen til, at iPhone SE 4 ikke får Face ID eller TrueDepth kamera i notchen skulle kort og godt handle om penge. Ved at droppe de teknikker, kan produktionsudgifterne reduceres, så telefonen stadig kan fås for en billigere pris end de øvrige iPhone-modeller.

Se også: Billig iPhone

Markant større skærm – og iPhone SE

Young mener, at den næste iPhone SE udskifter sin 4,7-tommer store (nogen vil sige lille) skærm med en skærm på 6,1 tommer, som vi kender det fra basisvarianten af iPhone 11, 12, 13 og 14.

iPhone 14 Pro har for eksempel også skærm på 6,1 tommer og den måler 147,5 x 71,5 x 7,9 milliemeter. iPhone SE 2022, der er den seneste SE-model, måler 138,4 x 67,3 x 7,3 mm. Hvis iPhone SE 4. generation får samme mål som iPhone 14 Pro, så er det tale om en markant større mobil.

Det er ellers det lille design, der appellerer til mange brugere, så det bliver interessant at se, hvordan folk tager imod en eventuelt større mobil i serien.

I stedet for hjemknappen på skærmen får den nye telefon samme udseende, som de øvrige iPhones, hvor man skal swipe opad for at komme til hjemskærmen.

Se også: Test af iPhone SE

Genbrug af tidligere design

iPhone SE-serien er på nuværende tidspunkt på tredje generation, og den seneste model kom tidligere i år. Den supporter 5G, trods sin status som en billigere telefon. Den har samme glaskonstruktion som iPhone 8, en enkelt kamerasensor på bagsiden, haptisk hjemknap og A15 Bionic-chip.

Designet er det samme som seriens anden generation af telefon, men iPhone SE 2 fra 2020 havde ikke 5G.

SE-telefonerne har ikke ændret sig så meget fra generation til generation. I stedet har der været tale om genbrug af en tidligere iPhone-model med en lidt nyere chip og bedre teknologi men altså ikke et nyt design.

Se også: Priser på iPhone SE

Kommer i 2024

Ifølge analytiker Ross Young ved Display Supply Chain Consultants (DSCC) har Apple planer om et nyt design til den fjerde generation af selskabets billigere telefon, og at den kommer på markedet i 2024.

Vi ved allerede, at SE-modellen kun kommer med en ny generation hvert andet år. Anden generation kom i 2020 og tredje generation i 2022, så lancering i 2024 følger historikken for serien.

Om det nye design så bliver genbrug af det design, vi kender fra iPhone 14 Pro, må tiden vise. Noget taler for det.

De bedste priser på Apple iPhone SE (3. Generation) 64 GB

Opdateret 25/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
2.999,-
2.999,-
NordicElectronics
Mindstepris
3.260,-
3.260,-
Telegiganten
Mindstepris
3.290,-
3.290,-

Apple iPhone SE (3. Generation) 64 GB udbydes af 24 udbydere. Du kan spare op til 2.212,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone SE (3. Generation) 64 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 24 webshops »