iPhone-software plages af aggressiv RAM-styring

iOS 13.2, den nyeste software til iPhones, har store problemer med RAM-styring. Apps i baggrunden fjernes alt for hurtigt fra telefonernes RAM-hukommelse.

iPhone-software plages af aggressiv RAM-styring

Siden udgivelsen af nyeste iOS- og iPadOS-software har flere og flere brugere klaget over apps, der alt for hurtigt bliver lukket ned i baggrunden. Apps som Safari, Youtube og mange andre skal åbnes helt forfra, efter ikke at have været brugt i kort tid. 

iOS 13.2 blev rullet ud i sidste uge og bød på kameraforbedringer til iPhone 11 samt understøttelse af de nye AirPods Pro. Desværre gemte der sig også en stor fejl i softwaren.

Der er rigtig mange kommentarer på Reddit hvor brugerne beskriver, at de fx ser noget på Youtube, går ud af appen for at svare op en besked, åbner Youtube og finder ud af appen i mellemtiden er fjernet fra telefonens RAM-hukommelse og derfor åbner forfra:

“Jeg så en video på YouTube på min iPhone 11 Pro. Jeg sætter videoen på pause for at svare på en sms. Jeg var i iMessage i mindre end et minut. Da jeg vendte tilbage til YouTube genindlæste den appen, og jeg mistede videoen, jeg så. Jeg har også bemærket dette meget på min iPad Pro. Apps og faner i Safari genindlæser meget hyppigere, end de gjorde i iOS 12. Meget irriterende.”

Apple vil rette fejlen i iOS 13.3

Selvom flere brugere gerne ser Apple hotfixe dette i en iOS 13.2.1 opdatering, så må de nok vente til iOS 13.3. Heldigvis er iOS 13.3 allerede ude i en beta til udviklere, og de rapporterer, at fejlen ser ud til at være løst:

Inden længe vil Apple forhåbentlig være klar med en åben beta, efterfulgt af den færdige software. Så må vi håbe 13.3 ikke introducerer nye fejl.

Læs også: iOS 13: Apple sender endnu en opdatering ud til iPhones