iPhone Xs og XR – skal du købe den?

Apple er klar med nye iPhones. Skal du købe den eller ej? Her er vores mening

iPhone Xs og XR – skal du købe den?

Så er der endelig nye iPhones til folket. Har du ikke allerede læst om de nye modeller, så kan du læse om iPhone Xs her og iPhone XR her.

iPhone Xs er kort sagt efterfølgeren til den nuværende iPhone X, hvor iPhone Xs Max er en helt ny model. Med iPhone Xs Max følger den største skærm man endnu har set i en iPhone, som er på hele 6,5 tommer. Men på trods af den større skærm, så er den altså ikke fysisk større end iPhone 8 Plus, som har en skærm på 5,5 tommer.

Apple lancerede også en billigere iPhone XR med en 6,1 tommer skærm, som skal tage over for iPhone 8. Med iPhone XR får alle iPhones nu samme design og stopper med, at bruge TouchID fingeraftrykslæseren. Fremover er der kun være mulighed for ansigtsoplåsning eller pinkode.

iphone xs iphone 8
iPhone Xs mod iPhone 8 Plus. iPhone Xs er meget mindre, men har stadig en større skærm. Foto: Apple

Skal du købe en iPhone Xs?

Den billigste iPhone Xs starter ved 8.899 kroner, så det er en klækkelig sum, der skal lægges på bordet. Derfor er det, for mange i hvert fald, vigtigt at overveje, om det overhovedet giver mening at opgradere. 

Med iPhone Xs får man ikke et nyt design, desværre. Det er en klassisk Apple “s” opgradering, hvor der er fokuseret på forbedrede specifikationer, men designet er uændret. iPhone Xs har til gengæld fået en ny og hurtigere processor, A12 Bionic, som skulle åbne apps op til 30 procent hurtigere. Om det så rent faktisk kan mærkes, kommer vi til at teste senere hen.

Derudover får den et nyt og forbedret kamera med nye funktioner, som fx forbedret bokeh.

Batteritiden er forbedret en smule og den kommer desuden med mulighed for at have to SIM-kort i. En feature som har været meget efterspurgt.

Har du allerede en iPhone X? Så er det svært at finde grunde, der er gode nok til, at man kan retfærdiggøre et køb af iPhone Xs. Medmindre det er fordi man gerne vil have den større skærm i iPhone Xs Max. Men derudover vil det være svært at se og mærke nogen forskel på iPhone X og Xs i dagligt brug.

Har du derimod en iPhone 8 og ældre, så begynder det at give lidt mere mening. Her får du det nye design, ny og hurtigere navigation i softwaren, en hurtigere telefon og et bedre kamera. Her vil man i hvert fald kunne mærke, at man har opgraderet til en nyere telefon. Men du mister altså desværre fingeraftrykslæseren. Det er dog stadig op til dig at vurdere, om du har minimum 8.899 kroner i budgettet til den.

Har du ikke helt så meget, så kan det være du skal tage et kig på iPhone XR.

Forudbestillinger på iPhone Xs starter på fredag den 14. september. Den lander i butikkerne den 21. september.

Læs også: Apple iPhone XS og XS Max: Pris og tilgængelighed

apple iphone Xr
Apple iPhone XR. Foto: Apple

Skal du købe en iPhone XR?

iPhone XR er nok det mest spændende, som Apple fik præsenteret i går. Lige udover Apple Watch. Her får man mange af de nye ting fra iPhone Xs, men til en betydeligt billigere penge. Det er ikke en discount mobil, hvilket prisen på 6.699 kroner også afspejler. Men det er en billigere måde, at få en iPhone på, som både design -og specifikationsmæssigt er med i toppen og desuden bliver opdateret mange år frem.

Den har modsat iPhone Xs ikke en ramme i rustfrit stål, men i aluminium. Sikkert ikke noget de fleste alligevel vil lægge mærke til. Den har samme processor som topmodellen og samme primære kamera. Der er nemlig kun en enkelt kameralinse i iPhone XR. For størstedelen vil dette sikkert ikke gøre den store forskel, men den vil ikke være helt så god til billeder med dybdeeffekt. 

Den lidt større forskel ligger i displayteknologien, hvor iPhone Xs benytter et AMOLED panel og iPhone XR et LCD. AMOLED panelet er betydeligt dyrere at producere. Det giver flottere farver på iPhone Xs og en lidt mindre kant omkring selve displayet. Er det noget man som normal forbruger vil kunne se forskel på i dagligt brug? Vi tænker nej.

Den største forskel er prisen. I forhold til den mindste iPhone Xs kan man altså spare hele 2.200 kroner. 

Har du allerede en iPhone X, så skal du ikke købe denne. Men har du en iPhone 8 eller derunder? Så giver iPhone XR rigtig god mening, hvis man ønsker at blive i Apples økosystem. Måske vil du bare gerne prøve en iPhone for første gang, så virker iPhone XR også som et rigtig fornuftigt køb, som kan holde i lang tid.

Kommer du fra en ældre iPhone, så skal du forvente en periode, hvor du vil mangle fingeraftrykslæseren. Her er som sagt kun ansigtsoplåsning og pinkode.

Vær dog opmærksom på, at iPhone XR kommer senere på markedet end iPhone Xs. Forudbestillinger starter den 19. oktober.

Læs også: Apple iPhone XR: Pris og tilgængelighed i Danmark