Knapløs HTC U-topmodel på vej: Se de første pressefotos her

De første pressefotos af den kommende HTC U-topmodel med en berøringsfølsom "Edge Sense"-ramme hele vejen rundt om telefonen er blevet lækket.

Knapløs HTC U-topmodel på vej: Se de første pressefotos her

Billeder af den næste topmodel, HTC U med kodenavnet Ocean, fra taiwanesiske HTC er blevet lækket på hjemmesiden Slashleaks.

Ligesom tidligere lækkede billeder af HTC-topmodeller viser pressebillederne topmodellen fra alle ledder og kanter, og meget overlades derfor ikke til fantasien, når HTC ventes at afsløre tredje smartphone i U-serien i løbet af denne måned.

Læs også: HTC U Ultra – En smartphone med lipgloss [TEST]

På billederne ses et ganske stilrent design, som – ikke overraskende – holder samme designstil som U Ultra og U Play, som HTC afslørede i januar måned. De to telefoner var dog kun en forsmag på, hvad HTC har i vente med egentlige topmodel: denne HTC U, som er lige om hjørnet.

Får futuristisk berøringsfølsom ramme

Umiddelbart er der ikke meget nyt på designfronten – alt ligner det vante, og så alligevel ikke. Èn detalje gør nemlig HTC U lidt anderledes end tidligere smartphones. Der er nemlig ingen fysiske knapper at finde på den – overhovedet.

HTC U er nemlig smartphonen, som ventes at komme med den såkaldte ”Edge Sense”-funktionalitet. Tilbage i september måned afslørede Evan Blass – også kendt som evleaks på Twitter – en video lækket fra HTC, som viser funktionen frem på en prototype.

Som navnet ligger op til, er hele rammen rundt om HTC U berøringsfølsom, så du kan få let adgang til et væld af funktioner og genveje ved blot at røre rammen på forskellige steder eller ved at lave bevægelser.

Du kan eksempelvis røre højre side af rammen, som bringer en liste af genveje til apps frem. Samme sted på rammen kan du køre fingeren op og ned for at scrolle på listen, og et tryk på rammen åbner den app, som er markeret. På denne måde kan du f.eks. nemt få adgang til kameraet, og et sidste tryk langs rammen kan dermed straks tage et selfie.

Bliver første HTC-smartphone med Snapdragon 835

Så sent som i sidste uge kunne Evan Blass afsløre mere nyt om HTC U på hjemmesiden VentureBeat. Her lyder det blandt andet, at topmodellen kommer med en ny version af HTC’s softwaretilpasning: Sense 9 oven på Android 7.1 Nougat.

HTC U kommer ifølge rygterne til at bestå af en 5,5” stor skærm med en WQHD-skærmopløsning på 1.440 x 2.560 pixels. Derudover får den et 12-megapixel kamera på bagsiden i form af en Sony Exmor IMX362-sensor. Kameraet har en blænde på f/1.7, og med pixels, der måler 1,4 μm i størrelsen, kan sensoren indtage relativt store mængder af lys under mørke forhold. Foran bliver der hele 16 megapixels at gøre godt med. Her vil nemlig sidde en endnu ikke offentliggjort Sony Exmor IMX351-sensor.

Af lagerplads vil der være valget mellem 64 og 128 GB, og HTC U vil yderligere skille sig ud fra U Ultra og U Play ved at komme med Qualcomms seneste Snapdragon 835-processor, som også sidder i bl.a. Sony Xperia XZ Premium og den amerikanske udgave af Samsung Galaxy S8 og S8+.

HTC afslører ifølge rygterne denne U-topmodel enten midt i eller i slutningen af denne måned, og i starten af maj måned bliver den mulig at få fat på. Eftersom både HTC U Ultra og U Play kan købes i Danmark, bør HTC U også få debut her i Danmark.