Kun 1 million Google Pixel-smartphones solgt efter 8 måneder

Googles Play-butik afslører, at der kun er blevet solgt 1 million eksemplarer af topmodellerne Google Pixel og Pixel XL.

Kun 1 million Google Pixel-smartphones solgt efter 8 måneder

Googles to Pixel-smartphones har ganske vist fået positive anmeldelser med på vejen, men det synes ikke at være blevet omsat til specielt høje salgstal. Faktisk afslører Googles egen Play-butik, at der er blevet solgt utroligt få Pixel-smartphones. Det skriver hjemmesiden Ars Technica.

Det er appen ’Pixel Launcher’, som netop har rundet en ’milepæl’: 1 million downloads. Normalt er det ikke muligt at sige noget som helst om omtrentlige salgstal ud fra en app i Google Play, men lige netop her er der tale om en undtagelse. Googles to Pixel-smartphones er nemlig de eneste to Android-smartphones overhovedet, som har adgang til startskærm-appen i Play-butikken.

Læs også: Nye oplysninger om Google Pixel 2 dukker op

Den anden faktor, der gør, at antallet af ’downloads’ er retvisende i netop dette tilfælde, er at alle Pixel-telefoner har denne Pixel Launcher-app præinstalleret, hvilket tæller som en download per Pixel-smartphone. Uanset hvor mange gange en app bliver downloadet og opdateret fra samme enhed, og uanset hvor mange gange enheden nulstilles, vil det altid kun tælle som én download, skriver Ars Technica.

Det bør altså ikke være helt ved siden af, når det påstås, at Googles to Pixel-smartphones kun er blevet solgt i omkring en million eksemplarer. Der er naturligvis en masse forbehold at tage, bl.a. at Google kan have solgt mange flere eksemplarer til forhandlere og teleselskaber, som endnu ikke er blevet afsat til forbrugerne.

Google Pixel Launcher
Appen Pixel Launcher, som kun fås på Pixel-telefonerne, har netop rundet 1 million downloads. Foto: Mobilsiden.dk

Lanceret i seks lande til høje priser

Den ret lille og noget sene milepæl, som kommer 8 måneder efter de blev sat til salg, kan formentlig forklares med to grunde. Først og fremmest er prisen på de to telefoner i den høje ende, og for det andet har den manglende tilgængelighed af telefonerne været et stort problem.

Googles Pixel-telefoner kan nemlig kun købes officielt i Australien, Canada, Tyskland, Puerto Rico, Storbritannien og USA – og alene i disse få lande var der store problemer med lagerbeholdningen i starten. Sidenhen har flere danske webshops dog parallelimporteret Pixel-telefonerne, men priserne er stadig urimelig høje trods deres alder.

For at sætte det i perspektiv kan den billigste Pixel-smartphone stadig ikke købes for under 6000 kroner i Danmark. Til sammenligning kan Samsung Galaxy S8, som har været til salg i Danmark i under to måneder, allerede nede på en pris på 5150 kroner.

Der er altså lidt at indhente for Google, hvis it-giganten vil gøre et lidt større indtryk på det store mobilmarked med sine egne smartphones. Det har Google dog snart chancen for, da to nye Pixel-smartphones – formentlig produceret af LG – ventes at blive lanceret.