LG V30 på vej: Sådan kommer den til at se ud

LG lancerer dette efterår den nye topmodel V30, som skal konkurrere med iPhone 8 og Samsung Galaxy Note 8. Knivskarpe renderinger er allerede dukket op.

LG V30 på vej: Sådan kommer den til at se ud

Når sommeren er forbi, er der et væld af nye topmodeller at se frem til, blandt andet iPhone 8 og Samsung Galaxy Note 8. Også LG er som altid klar med en tilsvarende topmodel, der skal konkurrere med førnævnte.

Som der næsten er tradition for, er Twitter-tipsteren OnLeaks dog igen er på pletten med en afsløring lang tid før telefonen er blevet afsløret. Han er nemlig kommet i besiddelse af såkaldte CAD-filer, som gør det muligt at lave knivskarpe renderinger – altså 3D-modeller – af telefonen ned til mindste detalje.

Dette scoop har tipsteren offentliggjort i samarbejde med hjemmesiden MySmartPrice, hvor der er 9 billeder og en video at finde.

Et nærmere kig på LG V30 viser et design, der unægtelig ligner en Galaxy Note 7 eller de fleste andre nyere Samsung-telefoner for den sags skyld. Ifølge oplysningerne måler V30 cirka 151,4 x 75,2 x 7,4 mm, hvilket er 8,3 mm lavere, 2,9 mm smallere og 0,2 mm tyndere end forgængeren. Ikke dårligt taget i betragtning at skærmen måler cirka 6”, hvor den ’kun’ er på 5,7” i forgængeren. Altså en større skærm i et mindre skelet.

Det skyldes, at LG benytter samme FullVision Display med et 18:9-format som i LG G6 (og den nye mellemklassemobil Q6). Skærmen dækker med andre ord næsten hele fronten og har runde hjørner – noget som vi så småt begynder at se i flere og flere topmodeller.

LG V30
Foto: Mysmartprice.com

Skifter til OLED-skærm og dropper ekstra display

Det betyder også, at der ikke længere er et sekundært OLED-skærmpanel ovenover den normale skærm, som gjorde V10 og V20 unik. Det stemmer overens med de oplysninger, som XDA-developers delte for små to uger siden. Her forlød det også, at LG vil benytte et OLED-skærmpanel, hvilket må formodes at være produceret af LG Display. Ikke siden LG G Flex og G Flex2 fra henholdsvis 2013 og 2015 har LG benyttet OLED-skærme i dets smartphones. Ved at bruge en OLED-skærm i et 18:9-format kan LG dog i teorien opnå samme funktionalitet som det sekundære skærmpanel i forgængerne.

Læs også: LG Q6: Ny prisvenlig mobil med aflangt FullVision Display

Udover fronten er det også værd at tage et kig på bagsiden, som til gengæld ikke minder så meget om Samsungs telefoner. Samsung har nemlig endnu til gode at benytte et dualkamera-setup, som der er at finde i V30. Her er to sensorer placeret side om side på samme måde som i V20, mens LED-blitzen er flyttet til højre sammen med den infrarøde sensor til laserautofokus.

LG V30
Foto: Mysmartprice.com

Ifølge OnLeaks vil V30 også gemme på trådløs opladning under bagsiden. Det er der dog også i LG G6, men af uvisse årsager er denne teknologi kun at finde i den amerikanske og sydkoreanske udgave af telefonen – og det kan meget vel også være tilfældet med V30.

Derudover forlyder det, at V30 kommer med Qualcomms Snapdragon 835-processor, mens der dog også har været forlydender om, at der i mellemtiden skulle blive lanceret en opgraderet Snapdragon 836 lidt ligesom der sidste år kom en opgraderet Snapdragon 820-processor i form af en Snapdragon 821.

Et tidligere rygte har i hvert fald indikeret, at Samsung Galaxy Note 8 (i USA) vil få en Snapdragon 836 efterfulgt af LG V30, mens XDA-developers holder fast i, at der vil sidde en Snapdragon 835 i den. Uanset hvad vil der være masser af power at finde.

Læs også: Avis: Apple vil også investere i LG’s OLED-skærme

V30 ventes desuden at blive udstyret med 4 GB RAM og som minimum med 64 GB lagerplads, mens MySmartPrice heller ikke afviser, at den kommer med 32 og 128 GB lagerplads. Derudover vil der være plads til et microSD-kort.

LG V30 bliver efter alt at dømme afsløret dagen op til den kommende IFA-messe i Berlin, hvilket vil være den 31. august.