Lynopladning af iPhone 15 kan kræve et Apple-kabel

Når iPhone 15 senere i år præsenteres, bliver det med hurtigere opladning, der sandsynligvis begrænses. Alligevel kan det være godt nyt, forklarer mobilekspert.

Lynopladning af iPhone 15 kan kræve et Apple-kabel

Der er under et halvt år til lanceringen af de næste premium-mobiltelefoner fra Apple, iPhone 15-serien. En af de store nyheder bliver skiftet fra den gamle Lightning-port til USB-C. Men introduktionen af USB-C vil Apple give mulighed for lynopladning af iPhone 15, men angiveligt kun med det helt rigtige kabel.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner

Kan kræver et USB-C-kabel fra Apple

Langt de fleste gadgets såsom høretelefoner, højtalere, tablets, computere og mobiltelefoner oplades i dag via et USB-C-stik. Det er smart, da man kun behøver én type oplader og kabel til en lang række produkter. Der er dog et enkelt, og ekstremt populært, produkt, der holder fast i et andet stik: iPhone.

Selv flere af Apples produkter er i dag skiftet til USB-C, men stædigt holder virksomheden fast i den forældede Lightning-port på deres mest solgte produkt. Årsagen til det har mobilekspert på 24tech.dk, Steen Jørgensen, et godt bud på:

“Apple argumenterer udadtil for, at hvis man fjerner Lightning-stikket på en iPhone, vil det skabe mere elektronikaffald og genere kunderne. Det lugter mest af alt af snak for ens syge moster. Min teori er, at det i stedet handler om, at Apple står til at miste de indtægter, som selskabet tjener på alle Lightning-kabler og tilbehør, der fungerer med iPhone. Samtidig mister de også kontrollen over, hvilke typer hardware der kan og ikke kan bruges til iPhone, og hvilke virksomheder der får lov til at fremstille dem.”

Se også: Guide til brugte iPhones

iPhonen får endelig USB-C, men Apple kan skuffe

Med den kommende iPhone 15-serie har Apple bekræftet, at den bliver udstyret med USB-C. Så langt så godt. Det kunne dog tyde på, at det ikke bliver helt som forventet, hvis man skal tro de seneste rygter.

Rygterne fortæller nemlig, at Apple vil introducere hurtigere opladning og dataoverførsel, når iPhone får USB-C. Det er noget, man har set i Android-telefoner i flere år, hvor nogle modeller i dag kan oplades til 100 procent på under 20 minutter.

Men lynopladning i iPhone 15 kommer angiveligt til at kræve et USB-C kabel lavet af Apple – og sandsynligvis også en oplader fra samme virksomhed – hvis man skal kunne benytte sig af det. Kigger man hos Android-producenterne, er langt de fleste kompatible med hinanden, når det gælder lynopladning.

Steen Jørgensen forklarer, at man skal bruge en særlig oplader fra producenten til den enkelte telefon, hvis man skal have det fulde udbytte af lynopladning på Android-telefoner. I de fleste tilfælde vil den telefon, der understøtter lynopladning, dog stadig kunne lade hurtigt op med en oplader fra en anden producent, men ikke med dens fulde effekt. Denne er forbeholdt den enkelte producent.

“At Apple ifølge rygtet ikke giver den mulighed, ligner en direkte fuckfinger til lovgiverne, efter de tvinger dem til at skifte fra Lightning til USB-C. Spørgsmålet er dog, om EU vil tillade den begrænsning. EU’s lovgivning for stik og opladere siger, at alle enheder med support af lynopladning skal kunne lade med minimum 25 watt. Man kan naturligvis diskutere, om det er lynopladning,” siger Steen Jørgensen og tilføjer:

“Personligt tror jeg, Apple vil tillade, at man kan lade med op til 25 watt med opladere fra andre producenter, men hvis man vil udnytte den hurtigere opladning på iPhone, skal det være med en Apple-certificeret-oplader og kabel. Og det er måske den bedste nyhed i dette, nemlig at vi forhåbentlig endelig kan få langt hurtigere opladning på iPhone”.

Læs også: iPhone 15 kan blive endnu dyrere

Forbeholdt iPhone 15 Pro

De seneste år har Apple forsøgt at adskille Pro og ikke-Pro iPhones i større og større grad. Igen i år ser der ud til at blive endnu en stor forskel på den almindelige iPhone og Pro-varianterne.

Rygterne fortæller nemlig, at kun iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max vil være udstyret med lynopladning. De andre modeller i iPhones 15-serien vil stadig få USB-C-port, men vil oplade lige så langsomt som tidligere.

Se også: Sammenlign priser på iPhones