Microsoft: Windows 10 udgives til telefoner i december

Hvis du har en smartphone med Windows Phone 8, kan du se frem til den store opgradering til Windows 10 Mobile i december måned.

Microsoft: Windows 10 udgives til telefoner i december

Det er nu lidt over to måneder siden, at Windows 10 blev udgivet til computere, og nu kommer turen snart til de eksisterende smartphones med Windows Phone 8 og Windows Phone 8.1.

På Facebook afslører Microsoft selv i en kommentar, at du kan opgradere til Windows 10 Mobile i december måned. I et tidligere Twitter-opslag fortæller Microsofts officielle Lumia-konto, at man ”planlægger at opgradere alle Windows 8-enheder til Windows 10 i fremtiden” – som altså nu officielt er to måneder forude. Den præcise dato er dog endnu ikke meldt ud, så der er ikke andet for end at vente tålmodigt.

Læs også: Microsoft lancerer Lumia 950 og 950 XL med Windows 10

Det forlød ellers først, at opgraderingen allerede ville udkomme i november og at Microsoft ville lægge ud med 10 Lumia-modeller, men det er nu usikkert, om det fortsat er planen.

Windows 10 Mobile

I Windows 10 Mobile kan du se frem til nye funktioner som Continuum, så du kan tilslutte din Windows 10-smartphone til en ekstern skærm, og straks forvandles brugerfladen til den, du kender fra computerudgaven af Windows 10. Apps transformeres automatisk til at udnytte den større skærmplads, og du får en fuldblods pc-oplevelse direkte fra din lille smartphone.

Læs også: Her er de første Windows 10 telefoner

Windows 10 Mobile introducerer også Microsoft Edge som browseren i stedet for Internet Explorer, ligesom der også er en forbedret kamerapp hentet fra Lumia-telefonerne samt et nyt tastatur. Modtagne notifikationer synkroniseres også direkte mellem alle dine Windows 10-enheder, så du altid har overblik over, hvad der sker omkring dig.

Sidst, men ikke mindst, har Microsoft gjort det nemt for udviklere at flytte både Android- og iOS-apps direkte til Windows Store, som bør tiltrække flere af de større og populære apps til platformen.

Seneste tilføjelse til historien

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. mobilsiden fulgte op på historien. 6/10/2015 gik vi videre med et indlæg med tematikken Microsoft lancerer Lumia 950 og 950 XL med Windows 10Klik her og læs artiklen.. Se også seneste nyt om temaet her..