Microsofts nye Surface Pro får stærkt batteri

Nyt navn, nyt design, nyt tilbehør og nyt hardware. Microsoft nye Surface Pro byder på en stribe nyheder.

Microsofts nye Surface Pro får stærkt batteri

Med snart halvandet år på bagen, trængte Microsoft genredefinerende Surface Pro 4 til en overhaling. Og det er præcis det laptop/tablet hybriden har fået ved dagens Surface-event.

Det lå i kortene, at den Surface Pro 4 skulle afløses af en model som ikke vil revolutionere genren – i stedet ville vi få en stille evolution af konceptet, som Microsoft har fintunet siden den allerførste Surface blev til i 2013. Det blev altså ikke til nogen Surface Pro 5 – nu hedder serien kort og godt Surface Pro.

Designet bygger videre på de tidligere generationer, ved at få den kendetegnende kickstand og kølegrill. Displayet er stadig på 12,3 tommer i 3:2 format og råder over samme opløsning på 2.736 x 1.836 pixels.

Se også:  Her er Microsofts lækre Surface Laptop

Surface Pro er dog både mere afrundet og elegant end nogensinde, mens støttefoden nu kan klemmes næsten hele vejen tilbage til det Microsoft kalder ’Canvas Mode’.

Knapper, porte og tilslutningsmuligheder matcher dem fra Surface Pro 4. Her altså ingen USB-C port, mens Surface-stikket, micro-SD læseren, Mini DisplayPort samt det sædvanlige USB-port er bevarede.

Microsoft understreger her, at selvom den ligner sig selv, er Surface Pro mere end en ny vin på gamle flasker. ”Her er omkring 800 nye skræddersyede komponenter ombord” pointerede Surface-produktchef Panos Panay ved lanceringseventet.

Microsoft Surface Pro
Foto: Microsoft.com

Nyt tilbehør

Det nye design ledsages af et ny, mere følsom Surface Pen, der kan registrere over fire tusinde trykniveauer. Modsat tidligere, er penen nu blevet et tilkøb, så du nu skal slippe 99 amerikanske dollars, eller omkring 700 danske kroner, for at udnytte tegnefunktionerne.

Det karakteristiske Surface-cover er også opdateret med en ny Alcantara-finish, som den der i dag pryder Microsofts Surface Laptop. Her matcher farveudvalget paletten fra Microsofts nye bærbar: sort, Platinum, Burgundy og Cobalt Blue.

Microsoft Surface Dial, som i sin tid blev introduceret i selskab med Surface Studio er nu understøttet, så denne kan bruges på farten.

Microsoft Surface Pro
Foto: Microsoft.com

Valg mellem power eller stilhed

Maskinrummet i Surface Pro er opgraderet, med Intels 7. generation af Core processorer. Det giver et mærkbart boost, så den stærkeste model nu kan levere op til 2½ gange ydelsen fra den aldrende Surface Pro 3.

På RAM og lagerfronten er konfigurationsmulighederne omtrent de samme som i Surface Pro 4. Billigste model råder over 4GB RAM og 128GB lager men disse kan opgraderes til 16GB RAM og 1000 GB lager mod en klækkelig merpris.

De nye, mere strømbesparende komponenter giver Surface Pro evnen til at køre op til 50% på en optankning. Den kan nu klare op til 13,5 timers uafbrudt videoafspilning på en enkel opladning.

Læs også:  Microsoft Surface Book i DK: dansk pris og tilgængelighed

Den lavere strømforbrug betyder samtidigt, at de mindre modeller med Core m3 og Core i5 processorer afkøles passivt – og dermed lydløst. De kraftigere Core i7-baserede varianter får dog aktiv køling og kan dermed holde en højere processorfrekvens ved tunge udregninger.

Surface Pro bliver samtidig den første Pro-model der kan ekviperes med LTE-forbindelse med understøttelse af både micro-SIM og eSIM alt efter region og operatør. Disse vil dog først få salgsdebut senere på året.

Priserne starter ved 799 amerikanske dollars for billigste konfiguration med Core m3 processor, 4GB RAM og 128GB lagerplads. Dyreste model løber op i 2.699 USD og inkluderer en Core i7 processor, 16GB RAM samt 1TB lagerplads.

Microsoft Surface Pro
Foto: Microsoft.com

Specifikationer Microsoft Surface Pro

Mål: 292 x 201 x 8,5mm – 768/770/784 gram (m3/i5/i7-version)
Type cover: 288 gram, 4,65mm
Display: 12,3 tommer, 2.736 x 1.836 pixels, 267 PPI,
Ydelse: 7. gen Intel Kaby Lake Core dual-core m3/i5/i7,
RAM: 4/8/16GB
Grafik: Intel HD 615 (Core m3), HD 620 (Core i5), HD 640 (Core i7)
Batteri: 13,5 timer
Lager: 128/256/512/1000 GB + micro-SD
Kamera: 8 MP med autofokus/ 5MP front
Tilslutninger: USB 3.0, mini DP, dock
Software: Windows 10 Pro
Pris: fra 799 amerikanske dollars