Motorola Edge 30 Ultra – pas på, Samsung og Apple

Motorola præsenterer flagskibstelefonen Edge 30 Ultra, der frister med high-end specifikationer til en langt mere overkommelig pris end konkurrenternes.

Motorola Edge 30 Ultra – pas på, Samsung og Apple

Efter et kig på prislappen og specifikationerne på den nye Motorola Edge 30 Ultra virker den som et fristende alternativ til den nye dyrere iPhone 14-serie fra Apple.

I dag kan vi sige goddag til den rygtede Motorola Ultra-telefon, der er deres mest high-end-smartphone til dato. Motorola Edge 30 Ultra lover en flagskibsoplevelse til en pris, hvor konkurrenterne forlængst har givet op.

Se også: Sammenlign priser på telefoner fra Motorola

Imponerer både indeni og udenpå

Inden vi kommer til prisen på den nye Edge 30 Ultra, der er Motorolas nyeste bud på en topmodel, tager vi et ganske kort kig på specifikationerne – for de ser ret lovende ud.

Bygget til underholdning

Først og fremmest kommer Edge 30 Ultra (selvfølgelig) med Qualcomms nyeste Snapdragon 8+ Gen 1-chipsæt, der er det hurtigste på markedet til Android-telefoner. Chipsættet har fået hele 12 GB RAM (LPDDR5) og 256 GB lagerplads (UFS 3.1) at lege med.

Skærmen er en 6,67 tommer pOLED-skærm i fuld HD-opløsning med 144 Hz adaptiv opdateringshastighed, der buer i siderne. Skærmens kant bruges til at vide notifikationer, opkald og andet via lys, som man selv kan tilpasse. Skærmen har HDR+ og 360 Hz touch rate. Desværre oplyser Motorola ikke skærmens maksimum lysstyrke. Bag skærmen gemmer sig en optisk fingeraftrykslæser.

Motorola Edge 30 Ultra
Der er fart over feltet i Motorola Edge 30 Ultra.

Lynhurtig opladning

Der er skruet op for opladningen i Motorola Edge 30 Ultra, der kommer med en ny 125 Watt Turbocharge (adapteren medfølger). Ifølge Motorola får telefonen på blot 7 minutter strøm nok til at holde en hel dag. Batteriet er på 4.610 mAh.

Derudover har Edge 30 Ultra også lynhurtig 50 Watt trådløs opladning (kræver speciel oplader) samt 10 Watt omvendt trådløs opladning, hvor den kan oplade for eksempel et smartwatch eller earbuds op.

Flere megapixels end nogen anden smartphone

Motorola Edge 30 Ultra imponerer med dens mange megapixels, der i alt bliver til 312 megapixel. Hovedkameraet er på hele 200 megapixel og lover gode fotos i alle situationer. Her er en blænde f/1,9 og optisk stabilisering og Ultra Pixel Teknologi, der skal sikre knivskarpe billeder.

Derudover byder bagsiden på telefotokamera på 12 megapixel, der primært er beregnet til portrætbilleder samt ultravidvinkel på 50 megapixel med synsvinkel på 114 grader. Sidstnævnte kamera kan også bruges til makrofoto ned til 3 centimeter.

Foran gemmer der sig et 60 megapixel kamera i skærmen i en holepunch-udskæring, der også har Quad Pixel Teknologi.

Telefonen kan optage video i 8K ved 30 fps eller 4K HDR10+ ved 30 fps samt slowmotion i fuld HD ved 960 fps. I kameraet finder man funktioner som Ultra-res, Pro-mode, Dual Capture, Night Vision og meget mere.

Motorola Edge 30 Ultra
200 megapixel hovedkamera i Motorola Edge 30 Ultra.

Retro moderne design

Det hele er pakket ind i Motorolas mest luksuriøse design nogensinde – et design, som producenten kalder retro moderne. Bagsiden er i et mat “satin”-design, der skjuler fingeraftryk og føles lækkert. Rammen er i sandblæst aluminium og den er beskyttet på begge sider af Gorilla Glass. Motorola Edge 30 Ultra måler 161,76 x 73,5 x 8,39 mm og vejer 198 gram.

Se også: De bedste telefoner fra Motorola

Hvad koster Motorola Edge 30 Ultra så?

Apple har netop lanceret der nye iPhone 14-serie til priser over 16.000 kroner for topmodellen. Samsung lancerede tidligere i år deres topmodel, S22 Ultra, til en pris lidt under 10.000 kroner. Hvad koster Motorolas nye toptelefon til sammenligning?

Jo, Motorola Edge 30 Ultra har fået en vejledende dansk pris på 6.699 kroner.

Er den en helt ægte topmodel?

Med en pris så meget lavere end konkurrenterne, er der vel nogle kompromisser? Til dét er svaret ja.

  • IP52: Modsat konkurrenternes topmodeller med IP68-certificering har Motorola Edge 30 Ultra IP52. Det betyder, at den ikke er helt så modstandsdygtig overfor vand og støv.
  • Optisk zoom: Man finder ikke en lang optisk zoom og hybrid zoom, som nogle af konkurrenterne byder på.
  • Gorilla Glass 5: Motorola Edge 30 Ultra benytter en ældre version af Gorilla Glass og ikke nyeste Victus og Victus+.
  • Ikke et LTPO-panel: Godt nok har Edge 30 Ultra adaptiv skærmopdatering, men det er ikke et mere avanceret LTPO-panel, som man finder i topmodellerne hos Apple og Samsung.
  • Softwareopdateringer: Motorola Edge 30 Ultra får 3-års Android-opdateringer og 4-års sikkerhedsopdatering. Det er ikke helt på højde med Samsung, der giver 4 år og Apple 5-6 år.

Se også: Test af telefoner fra Motorola