Motorola inviterer til event i næste uge

Motorola afholder en stor event i næste uge den 28. juli, hvor 2015-udgaverne af Moto X og Moto G ventes at blive afsløret.

Motorola inviterer til event i næste uge

Det nu kinesisk-ejede Motorola er klar til at løfte sløret for årets portefølje af nye smartphones. Det afslører firmaet selv i en invitation, som er sendt ud til den udenlandske presse og offentliggjort på hjemmesiden.

Læs også: Officielle pressefotos af ny Moto G dukker op

I invitationen, som kan ses på billeden ovenfor, fortæller Motorola, at ”dit forhold er ved at ændre sig” efterfulgt af afslutningen ”XOX, moto”, som med andre ord betyder ”kram og kys, moto”. Hvis man kigger nærmere på tegnene ”XOX”, er der dog formentlig skjult et til budskab.

Flere hjemmesider tolker nemlig også tegnene som ”XGX” med klar hentydning til de to kommende telefoner, som ventes præsenteret: Moto X og Moto X. At der er to X’er kan være en indikation af, at der er to varianter af Moto X. Rygterne har dog kun peget på en enkelt model indtil for nylig, hvor en Moto X Sport har været på tale.

Moto X og Moto G
Til venstre ses Moto X og til højre Moto G – begge 2015-modellerne.

Højere opløsning samt bedre processor og kamera

Netop Moto X er der dukket masser af oplysninger op hen over de foregående uger. Senest har adskillige lækkede billeder af telefonen fundet vej til medierne, som viser et nyt design frem fra alle vinkler.

Motorola gør, som med den lækkede Moto G, brug af en struktureret bagside, lige som kameraet, LED-blitzen og den lille, runde fordybning på bagsiden er omringet af et smalt metalelement, der bryder teksturen på bagsiden.

Læs også: Specifikationer på næste Moto X lækket

Specifikationerne lyder på en sædvanlig AMOLED-skærm, men med en noget højere QHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels, som giver en pixeltæthed på 565 pixels per tomme.

Processoren tegner til at blive en Snapdragon 808 fra Qualcomm, som også LG G4 er udstyret med. Den består af 6 kerner, hvor 2 af dem er de kraftige og kører med en hastighed på 1,8 GHz, mens de 4 resterende kører med 1,44 GHz til de lettere opgaver.

Af RAM bliver der hele 4 GB, som får følgeskab af 32 eller 64 GB intern lagerplads. Batteriet ventes at få en kapacitet på 3.280 mAh, som er hele 980 mAh eller 43 % større end forgængerens.

Læs også: Motorola: Ingen planer om tablets i år

Motorola har aldrig været den helt store spiller på kamerafronten, men det har firmaets marketingchef, Adrienne Hayes, på Twitter lovet at gøre noget ved i årets modeller. Derfor skruer Motorola også opløsningen op til 16 megapixels bag på, som bliver holdt stabil med optisk billedstabilisering. Foran vil der sidde et 5 megapixel kamera til selfies.

Følg med tirsdag den 28. juli

Hvis de kommende smartphones fra Motorola er faldet i din interesse, kan du hjemme i stuen følge med direkte på en livestream fra klokken 15:00 dansk tid.

Det vil formentlig ske finde sted på YouTube. Du kan på forhånd sikre, at du bliver holdt opdateret, ved at udfylde et par formulerer på Motorolas hjemmeside.