Motorola lancerer en endnu billigere Moto G4 Play

Det var ikke kun Moto G4 og Moto G4 Plus, der blev lanceret i går. I al stilhed har Lenovo også lanceret en tredje Moto G4 Play, der er endnu billigere.

Motorola lancerer en endnu billigere Moto G4 Play

I går lancerede Lenovo det, der først så ud til at være to telefoner: Moto G4 og G4 Plus. Nogle timer efter offentliggørelsen, hvor de to telefoner kom frem på Motorolas hjemmeside, blev det dog klart, at der var en tredje Moto G4-telefon i spil.

I al stilhed efter lanceringen af de to Moto G4-smartphones har Lenovo nemlig også lanceret en Moto G4 Play, der er en endnu billigere og mere skrabet udgave af den nye Moto G4. Specifikationerne minder faktisk snarere om 3. generations Moto G med det nye design, der byder på relativt små ændringer.

Læs også: Lenovo lancerer Moto G4 og G4 Plus med forbedret hardware

Telefonens 5” skærm har derfor den ret lave HD-opløsning på 720 x 1.280 pixels, mens processoren er den samme firekernede Snapdragon 410-processor med 2,5 år på bagen, hvor hastigheden er skruet ned fra 1,4 til 1,2 GHz i forhold til 3. generations Moto G. Konfigurationerne med lagerplads og RAM er uændrede, hvilket vil sige en variant med 1 GB RAM med 8 GB intern lagerplads eller 2 GB RAM med 16 GB lagerplads.

Da denne Moto G4 Play er en endnu billigere variant end den tidligere Moto G, er kameraet også røget ned fra 13 til 8 megapixel, mens frontkameraet fortsat er på 5 megapixel.

Til gengæld er batteriets kapacitet røget i vejret fra 2.470 mAh til 2.800, hvilket er relativt meget for en prisvenlig smartphone som Moto G4 Play. Det er til sammenligning samme kapacitet, som topmodellen LG G5 gemmer på. Med en processor, der sluger væsentligt mindre strøm, er der altså lagt op til en rigtig god batteritid.

Moto G4 Play
Foto: Motorola.com

Motorolas hjemmeside fremgår det, at Moto G4 Play lander i handlen midt på sommeren, så der kan endnu gå nogle måneder, før du ser den i butikshylderne. Til den tid vil den komme i farverne sort og hvid og altså ikke de samme, smarte farver som forgængeren.

Prisen er endnu ukendt, men hjemmesiden PhoneArena giver et bud på prisen og vurderer, at den vil ligge omkring de $150, hvilket inklusiv moms og andre prisforskelle vil svare til omkring 1.350 kroner. Motorolas smartphones er typisk 35-40 % dyrere i Danmark end i USA, men det er naturligvis meget tidligt at spekulere om priserne, hvor den officielle amerikanske pris ikke engang kendes.

Læs også: To Moto X-smartphones på vej: Tilslut moduler på bagsiden

Hvis Moto G4 Play kommer til at få en så lav pris, vil den være nogle hundrede kroner billigere end Moto E med 4G og samme processor, hvilket vil gøre den nye prisvenlige telefon til et endnu bedre bud på en lavprissmartphone.