Motorola lancerer stærk Moto Z2 Force

Motorola får en ny topmobil med uhyre stærkt display, dobbeltkamera og det særlige modulære Z-design.

Motorola lancerer stærk Moto Z2 Force

Motorola introducerer årets første reelle flagskibstelefon med afløseren til Moto Z: Moto Z2 Force.

En af de mest iøjnefaldende features ved telefonen er det karakteristiske modulære design fra Z-serien, hvor en samling kontakter på bagsiden give mulighed for at magnetisk at knytte en af Motorolas mange Mods-tilbehør. Projektor, højtaler, zoomkamera eller ekstra batteri, mulighederne med Mods er mangfoldige.

Det øvrige design i Moto Z2 Force låner fra tidligere telefoner, med en form som er meget tæt på at matche forgængeren. Profilen er på åleslanke 6,1 mm – 0,1 mm mere end Moto Z, men det har levnet plads til et større batteri ombord på Moto Z2. Det slanke ydre betyder dog fortsat, at der ikke er blevet plads til noget jack-stik.

Displayet er på 5,5” med AMOLED-teknologi. Opløsningen på 2.560 x 1.440 pixels gør displayet skarpt for sin størrelse. Moto Z2’s ’Force’ efternavn efterleves i netop displayet som Motorola påstår ikke er til at splintre. Den påstand har tidligere vist sig at holde stik hos forgængeren Moto Z Force.

Z2 Force er også belagt med en vandafvisende nano-coating – men decideret vandtæt er den ikke.

Læs også:  Motorola gør dansk comeback

Moto Z2 force
Foto: Motorola.com

Første Moto med dobbeltkamera

Kameraet i Moto Z2 Force bliver selskabets første med et dobbeltmodul. Her arbejder to moduler med 12 megapixels og f/2,0 optik sammen for at give blandt andet portræteffekter. Det ene arbejder i sort/hvid mens det andet optager i farve for til sidst at sammenstykkes til eksempelvis portrætfotos med en sløret baggrund. Det er samme princip, som det der i dag findes i Huaweis Leica-kameraer.

Se også:  Motorola G5S Plus læk: billig mobil med dobbeltkamera?

Under overfladen rummer Moto Z2 Force på topkomponenter anno 2017. Kræfterne leveres af en Snapdragon 835 octa-core på 2,35 GHz, dertil følger 4 eller 6GB RAM samt 64/128GB lagerplads + micro-SD. Softwaren bliver ren Android 7.1.1 med Motorolas små, men nyttige tilføjelser.

En potentiel svaghed i Moto Z2 Force er batteriet. I årets model er kapaciteten øget fra 2.600 til 2.730 mAh, men det er fortsat mindre end det, der typisk findes i aktuelle smartphones af denne kaliber. En inkluderet kvikoplader afhjælper dog sagen og Motorola tilbyder Mods der kan fordoble batteriets kapacitet.

Moto Z2 Force får en debutpris på 799 amerikanske dollars og vil få sin globale salgsstart i august måned.