Motorola-mobil har skærm der kan udvides lodret

Motorola har vist en mobil frem med skærm, der kan udvides lodret fra 5 til 6,5 tommer. Se video med telefonens skærm i aktion.

Der bliver leget med skærmformaterne hos de forskellige mobilproducenter for tiden, det fik vi et godt bevis på på MWC 2023, der lige nu er godt i gang i Barcelona. Vi har tidligere set en enhed med tre skærme fra Samsung, der kan foldes ud og nu har Motorola fremvist en mobil med skærm, der kan udvides lodret.

Telefonen har en fleksibel skærm på fem tommer, der kan udvides til 6,5 tommer, når den skubbes opad. Tanken med en mobil som denne er at give mulighed for bedre produktivitet og multitasking, samtidig med at den nemt kan komme i lommen, når skærmen ikke er udvidet.

Telefonen var låst inde bag en glasmontre, så vi kunne desværre ikke trykke og klemme på telefonen. Umiddelbart ser den øverste del af telefonen lidt skrøbelig ud, når skærmen er udvidet til de 6,5 tommer.

Se også: Telefoner med foldbare skærm

Eksperimenterer med skærmformater på tech-produkter

Det skal understreges, at der er tale om et koncept og det er ikke en mobil, du kan købe i den nærmeste fremtid. Det er dog en god showcase og viser noget af den innovation, der foregår i mobilindustrien.

Industrien har de sidste par år formået at arbejde med fleksible skærmteknologier og det giver mulighed for at eksperimentere med mange forskellige formfaktorer.

Se også: Fremtidens teknologi

Computer med skærm der kan udvides

Motorola er ejet af Lenovo, som også præsenterede en bærbar computer med en skærm, der kan skubbes lodret og dermed blive større.

Også her er tanken, at man skal kunne arbejde mere effektivt på en større skærm. Du kan se både mobilen og laptoppen med de udskydelige skærme i videoen øverst i artiklen.