Motorola Moto X modtager snart Android 5.1 Lollipop

Motorola gør klar til at opdatere både 1. og 2. generation af Moto X til den seneste Android 5.1-version af Lollipop.

Motorola Moto X modtager snart Android 5.1 Lollipop

Hvis du ejer Motorola Moto X, hvad enten det er den 1. generation fra 2013 eller 2. generation fra 2014, kan du glæde dig til i en meget nær fremtid at modtage den seneste version af Android, 5.1 Lollipop.

Det afslører to dokumenter på Motorolas hjemmeside, som er lavet på forhånd i forbindelse med den kommende udrulning.

Det drejer sig om udgivelsesnoter både til den første og den anden Motorola Moto X, hvor der er opsummeret de største nyheder i opdateringerne samt anbefalinger fra Motorola omkring, hvordan de skal installeres.

Læs også: Motorola Moto X (2014): hil den nye Nexus 6 [TEST]

Den ældste Moto X kører stadig version 4.4.4 Kitkat, som så dagens lys i juni 2014. Det forlyder, at Motorola valgte at springe den fejlramte version 5.0 Lollipop over for i stedet at gå direkte til version 5.1, som altså nu er lige om hjørnet.

Her vil der være en kæmpe forskel at finde fra KitKat, hvor bl.a. Material Design, det nye notifikationsssystem, den nye låseskærm og mange andre funktioner finder vej.

Læs også: Det betyder Lollipop for driftstiden

Den seneste Moto X kører til gengæld allerede med version 5.0 Lollipop, og derfor er det kun en mindre opdatering, der vil rulle ud til denne.

Det såkaldte ”memery leak”-problem, hvor system-RAM ophobes over tid og sløver telefonen ned indtil den genstartes, er blandt rettelserne i Android 5.1, mens der også er mange mindre nyheder rundt omkring i systemet.

Den eksakte dato for, hvornår de to opdateringer ruller ud til de to Moto X-telefoner kendes endnu ikke, men forventes at blive inden for en meget nær fremtid.

Efterfølgende om emnet

Sagen har udviklet sig. Siden vi kørte artiklen er der sket mere. mobilsiden har bragt sagen videre. 6/4/2015 fulgte redaktionen op med nyheden om Motorola Nexus 6: Stor, større, Nexus [TEST] – Historien finder du her. Tjek også seneste nyt om emnet her.