Motorola: Specifikationer gør ikke vores liv bedre

Det er gennemtænkte funktioner frem for flotte ord om teknologier og specifikationer, der skal få danskerne til at vælge Motorola-mobiler.

Motorola: Specifikationer gør ikke vores liv bedre

Motorola kæmper i øjeblikket for at vende tilbage til den absolutte top af et mobilmarked, som hele tiden er i udvikling.

Strategien inkluderer imidlertid hverken banebrydende teknologier eller størst mulige specifikationer, understreger Gemma Priscott, der er kommunikationschef for Motorola i Nordeuropa.

– ”Jeg tror, at forbrugerne vil opleve, at Motorola vil fokusere mindre på tal, teknologier og specifikationer. Vi kunne proppe alt ind i en telefon, men det handler om, hvilke funktioner der rent faktisk kan ændre folks liv,” siger hun til Mobilsiden.dk om genrejsningen af Motorolas mobildivision.

– ”Vi vil øge vores marketing for at minde folk om, hvor gode produkter Motorola tidligere har givet dem, og selvfølgelig også for at vise den yngre generation, at vi har noget at byde på,” tilføjer Gemma Priscott.

Lærer af brugerundersøgelser

En af de centrale funktioner i Motorola-strategien er den såkaldte Webtop-applikation, som blev fremvist sammen med den nye Razr-smartphone ved den officielle danske præsentation i sidste uge.

Via en speciel dock kan mobilens funktioner tone frem på TV-skærmen i en computerlignende brugerflade med skrivebord, stifinder, fuld Firefox-browser m.m.

En bluetooth-fjernbetjening fungerer som mus ved at pege på skærmen i bedste Nintendo Wii-stil, og i tilfælde af indgående opkald holdes den blot op til øret, da den samtidig er et bluetooth-headset.

– ”Vi laver faktisk masser af research – fokusgrupper og andre dybdegående undersøgelser – som hele tiden fortæller os, hvad forbrugerne har behov for, at telefonen kan gøre, og hvordan den kan hjælpe dem i dagligdagen. Det er det brand, vi går efter,” forklarer Gemma Priscott.

– ”Vandskader sker eksempelvis ret ofte for folk, og nu kan vi hjælpe dem med at beskytte mobilen,” tilføjer hun med henvisning til de vandafvisende nanopartikler, som angiveligt kan redde en gennemblødt Razr-smartphone fra druknedøden.

Fjernadgang til hjemmecomputeren

Ved præsentationen i sidste uge vovede porteføljedirektør Fraser King imidlertid ikke at stikke sin egen mobil ned i et glas med vand. I stedet demonstrerede han det med en serviet, som efter sigende havde fået samme vandafvisende behandling.

Han mener ligeledes, at Motorolas vigtigste fokus bør være på de ting, som brugerne kan udrette med mobiltelefonen, frem for specifikationerne.

– ”Vi har eksempelvis lavet denne ’smart actions’-funktion, hvor man kan indstille sin mobil til at agere på en bestemt måde på et bestemt tidspunkt og dermed forlænge batteritiden. Når jeg har fri fra arbejdet, behøver jeg ikke GPS, push-mail og mobildata, så jeg fortæller den, at det skal være slået fra om aftenen og om natten. Mulighederne i disse indstillinger er uendelige,” siger Fraser King til Mobilsiden.dk.

– ”Et andet eksempel er MotoCast, som giver brugeren mulighed for at streame fra computeren til mobilen, uanset hvor man befinder sig. Når man installerer MotoCast, kortlægger softwaren selv din musik på harddisken. På din hjemmecomputer vil du aldrig afspille din musik via MotoCast, da softwaren udelukkende fungerer som bindeled til din mobiltelefon. Der er selvfølgelig også mulighed for at tilføje andre stier og mapper som eksempelvis en ekstern harddisk eller en medieserver,” tilføjer han.

Ikke helt uden begrænsninger

Der findes imidlertid et væld af applikationer, som kan give samme funktionalitet til andre mobiltelefoner. Mange af disse kan tilmed vække computeren fra dvale, hvis den er tilsluttet internettet via kabel. Det kan man til gengæld ikke via MotoCast.

– ”Computeren skal være tændt. MotoCast er dog programmeret til at forhindre computeren i at gå i dvale. Skærmen kan gå på sparefunktion, men harddisken vil blive ved med at køre, så du har tilgang fra mobilen,” indrømmer Fraser King.

– ”Til gengæld virker MotoCast ikke kun til streaming af musik. Man kan også downloade spillelister, sange eller albums direkte til mobilen, og du kan se al din musik, alle dine fotografier, dine dokumenter – du vælger simpelthen, hvilke filer du vil se.”

Læs også
 – Motorola-løfte: Vil ikke nedprioritere Danmark