Nokia 8: Specifikationer og dansk pris afsløret før tid

Specifikationer og dansk pris for den kommende Nokia 8-topmodel er dukket op. Allerede om to uger ventes den at blive afsløret.

Nokia 8: Specifikationer og dansk pris afsløret før tid

Der har i de foregående måneder været mange spekulationer om, hvad Nokias kommende topmodel som opfølgning på de tre nuværende Nokia-smartphones vil hedde. Vil den hedde Nokia 8, Nokia 9, eller vil begge modeller blive lanceret?

Læs også: Nokia på vej med fire nye smartphones

Selv om det for nyligt tegnede på sidstnævnte, tyder på det nu på noget andet ifølge hjemmesiden WinFuture. Den har nemlig været i snak med kilder fra detailhandlen, som kan gøre hjememsiden klogere på, hvad Nokia har af planer med hensyn til lanceringen af en topmodel.

Det forlyder ifølge kilderne, at Nokias topmodel oprindeligt hed Nokia 9, men sidenhen har fået ændret navn til Nokia 8, som der også tidligere har været forlydender om. Det kan forklare den store forvirring, der har været om navnet på og antallet af kommende smartphones. Hjemmesiden oplyser desuden, at oplysningerne stammer fra skandinaviske forhandlere.

At Nokia 8 skulle være Nokias kommende topmodel stemmer overens med de skjulte produktsider, der er at finde på Computersalg. Præcis som WinFuture kan afsløre, er modelnummeret på Nokia 8 TA-1004.

Her ses det, at den kommer i fire forskellige farver: To slags blå, Copper (guld/kobber) og Steel (sølv). Af de midlertidige navne, som produkterne har, fremgår det, at Nokia 8 får 4 GB RAM og 64 GB lagerplads, hvilket WinFuture også oplyser. Dertil skulle den få Qualcomms ypperste Snapdragon 835-processor.

Prisen på Nokia 8 er ifølge Computersalg.dk 4607 kroner, og disse skal man normalt aldrig ligge for meget i, da de enten er ukendte eller ofte forkerte på så tidlige tidspunkter, men det stemmer meget godt overens med den europæiske pris på 589 euro (4380 kroner), som den skandinaviske kilde afslører over for WinFuture.

Læs også: Nokia 5 – det første møde [WEB-TV]

Skærmen ventes at blive 5,7” stor og have en QHD-opløsning på 1440 x 2560 pixels. Til sidst oplyser hjemmesiden, at Nokia 8 bliver annonceret den 31. juli, hvilket er om præcis to uger. Der er altså ikke lang tid, til Nokia for alvor er klar til at konkurrere om markedsandele, når hele dette års portefølje er blevet offentliggjort.

Hvis du ser frem til den kommende Nokia-topmodel, men synes to uger er lang tid at vente, kan du tage forskud på nogle af glæderne ved at se ovenstående video, som skulle være lækket fra Nokia selv og vise både Nokia 7 og Nokia 8 frem.