Nokia lancerer første Android-smartphone – men kun i Kina

Så skete det. Den første Android-smartphone med det velkendte Nokia-logo er blevet en realitet. Den nye mobil hedder Nokia 6 og er forbeholdt Kina.

Nokia lancerer første Android-smartphone – men kun i Kina

Natten til søndag blev en overraskelsens dag, for da genopstod Nokia som smartphonebrand for alvor.

Ud af den blå luft annoncerede den finske producent under sin nye konstruktion den nye smartphone Nokia 6, som er den første Android-smartphone fra Nokia.

Læs også: Nokia lancerer fire smartphones i 2017

Teknisk set er der tale om den relativt nye finske virksomhed HMD Global, som står bag Nokia-smartphonen. Virksomheden er kommet til med en masse tidligere Nokia-folk, og mellem denne virksomhed og Microsoft blev der indgået en aftale om at overtage retten til Nokias brand. Aftalen betyder samtidig, at fabrikken Foxconn, som også samler Apples iPhones, får retten til at producere telefonerne.

Den nye Nokia 6 markerer HMD’s første skridt mod at sætte en ny standard inden for smartphoneverdenen, når det gælder design, materialer, kvalitet og nyskabelse inden for fremstilling. HMD er bestemt klar over, at der ligger et stort pres på deres skuldre med comebacket af, hvad der engang var en altdominerende producent af telefoner. Derfor starter HMD forsigtigt ud med at lancere Nokia 6 i Kina, hvor den sælges eksklusivt hos den kinesiske onlineforhandler JD.com.

Der er derfor heller ikke tale om Nokias ultimative topmodel af en comeback-smartphone, men mere en forsmag på, hvad der venter, når navnet snart genopstår i resten af verden.

Derfor gemmer telefonen også ’kun’ på en 5,5” Full HD-skærm beskyttet af 2.5D Gorilla Glass, mens mekanikken består af en Snapdragon 430-processor fra Qualcomm, som blev annonceret i slutningen af 2016. Den består af 8 Cortex-A53-kerner, som snurrer med en hastighed på op til 1,4 GHz. Derudover er der 4 GB RAM at finde, som suppleres af 64 GB lagerplads.

Kameraet er på 16 megapixel og har en blænde på f/2.0 med faseautofokus, mens der sidder et 8 megapixel kamera foran til selfies.

Læs også: Nokia og Apple genoptager patentkrig og sagsøger hinanden

På designfronten er der det sædvanlige fokus på høj byggekvalitet. Nokia 6 er således udført i et stykke series 6000-aluminium, der tager 55 minutter at bearbejde. Derefter behandles det med to elektrolytiske behandlinger i over 10 timer, hvilket afsluttes med en 5 timer lang polering.

Softwaren i Nokia 6 kræver også et par ord. Nokia-smartphones blev senest leveret med Microsofts Windows Phone-styresystem, som dog aldrig slog igennem. Efter Microsofts opkøb af den finske producent forsvandt Nokia-navnet i smartphones, men efter det nylige ophør af en kontrakt, som forhindrede Nokia-smartphones i at få comeback, forsøger HMD sig med en anden strategi.

Nokia 6 er nemlig den første Nokia-smartphone, der kører med Android – og der er her tale om Android 7.0 Nougat. Nokia eksperimenterede første gang med Android, da tabletten Nokia N1 i slutningen af 2014 blev annonceret – denne gang også kun i Kina.

Læs også: Her er Nokias to første comeback-telefoner

Der er endnu ikke mange detaljer om, hvordan Android-styresystemet tager sig ud i Nokia 6. I en pressemeddelelse skriver HMD blot, at den ”er fyldt med underholdning til at bringe det nyeste, som Android har at tilbyde, til live”. Det kommer bl.a. til udtryk i form af Dolby Atmos-lydforbedringer.

HMD oplyser også, at der afsløres flere Nokia-produkter i løbet af første halvdel af 2017, og det bliver altså med al sandsynlighed her, at vi får den sande Nokia-topmodel at se. Indtil da må du nøjes med dette smugkig på, hvad der er i vente for det gamle Nokia-navn.