Nothing Phone 1 får ikke Android 13 før 2023

Den hypede Nothing Phone 1 får ikke nyeste Android 13 før engang næste år. Det er dumt og vil gøre køberne utilfredse, mener mobilekspert.

Nothing Phone 1 får ikke Android 13 før 2023

Spørger man manden bag Nothing-mærket omkring opdatering af Android 13 af deres første og eneste smartphone, er svaret, at en mobiltelefon er meget mere end softwarens versionsnummer. Herefter følger nyheden om, at Nothing Phone 1 først får Android 13 i løbet af 2023.

Se også: Test af Nothing Phone 1

Forbrugerne forventer hurtigere opdateringer

Hvert år kommer der en ny version af Android ud, hvor de først ankommer til Googles Pixel-telefoner. Derefter følger alle de andre producenter, der skal tilpasse det og tilføje egne nye funktioner til deres mobiltelefoner og derefter betateste. Det tager tid, men tager dog mindre tid end tidligere. Grunden til dette er, at softwareopdateringer er noget der i dag er vigtigere for forbrugerne, hvorved producenterne er blevet tvunget til at prioritere disse højere.

Derfor forventes nogle af de mest populære telefoner fra Samsung, OnePlus, Xiaomi og andre mærker, at få Android 13 i løbet af efteråret og vinteren. Men hos det nye mærke (Nothing) bliver softwareopdateringer ikke prioriteret helt så højt i deres nye smartphone. Ifølge Carl Pei, administrerende direktør hos Nothing, er mobiltelefoner i dag meget mere end versionnumre, specifikationer og funktioner. Efter den udmelding kom nyheden om, at Nothing Phone 1 ikke får Android 13 lige foreløbigt.

Nothing Phone 1 får først Android 13 i første halvår af 2023

Nothing har nemlig bekræftet af Phone 1 først vil blive opdateret med Android 13 i løbet af første halvår af 2023. Sådan er Nothings officielle udmelding:

“Vi arbejder altid hårdt på at forbedre Phone 1’s brugeroplevelse. For at sikre dette vil opdateringer af operativsystemet blive gjort tilgængelige til regelmæssig download. Hvad angår Android 13, vil dette blive lanceret for Phone 1-brugere i første halvdel af 2023. Inden frigivelsen ønsker vi at finjustere softwareopgraderingen med Nothing’s hardware. Vi vil sørge for at holde dig opdateret med yderligere oplysninger,” oplyser Nothing.

Steen Jørgensen, tech-ekspert på 24Tech.dk forstår ikke denne tilgang fra Carl Peis side.

“Det her er en hypet telefon, som tech-entusiaster og first movers har købt som nogle af de første. Når Carl Pei så nærmest direkte siger, at software ikke har den store betydning for telefonen, så siger han samtidig også, at de er ligeglade med, hvad folk vil have. Software og nye opdateringer har fået meget fokus de seneste år, så det er ikke noget, man skal tage let på”, slår Steen Jørgensen fast.

Han understreger, at telefonen lige er kommet på markedet og at han derfor heller ikke havde forventet, at den ville få Android 13 her i løbet af 2022, men ret beset kan vi komme helt hen til sommeren 2023, inden telefonen får opdateringen. “Kan ejerne leve med det? Måske, men måden, som Pei kommunikerer det på, vil pisse kernebrugerne af”, lyder det fra Steen Jørgensen.

Android 13 er i høj grad en stor forbedring af sidste års Android 12 med massevis af finjusteringer, der forbedrer den daglige ydeevne og stabilitet. Indtil videre har den fået stor ros fra Pixel-ejere med mere flydende animationer og en bedre helhedsoplevelse.

Nothing Phone 1 er baseret på en ren udgave af Android 12 med deres egen launcher på. Google rullede Android 13 ud den 15. august, hvorinden producenter havde fået adgang til den nye version.

Sådan opdaterer producenterne til Android 13

Ejere af Nothing Phone 1 kan altså ende med at vente længe på nyeste version af Android, der allerede er tilgængelig fra Google. Med hvad med de andre producenter og Android 13? Det tager vi et kig på her, hvor du kan få et overblik over Android 13-opdateringer.

Se også: De bedste smartphones på markedet nu