Nu kan du betale med MobilePay direkte fra låseskærmen

Fra i dag kan du betale beløb på op til 250 kroner lynhurtigt med MobilePay direkte fra telefonens låseskærm i KIWI - og snart mange flere butikker.

Nu kan du betale med MobilePay direkte fra låseskærmen

Nu er det slut med at skulle åbne MobilePay-appen og logge ind for at klare mobilbetalinger ved små beløb.

I dag lancerer MobilePay nemlig en ny funktion i MobilePay, så du kan klare købet ved blot at holde din telefon op til betalingsterminalen – og med få klik på låseskærmen er købet straks gået igennem. Det skriver MobilePay i en pressemeddelelse.

Som lovet tidligere er en opdatering nu ude til MobilePay, som giver samme funktionalitet, som Nets for nyligt lancerede i Dankort på mobilen – nemlig mulighed for at betale uden at skulle bruge tid på at logge ind i appen.

Læs også: MobilePay på offensiven – skruer priserne ned

MobilePays løsning fungerer ved, at du blot holder din smartphone op mod betalingsterminalen, og straks dukker en notifikation op på din låseskærm, som du skal interagere med for at godkende dit køb.

På iPhones skal du skubbe notifikationen til venstre og trykke på ”Vis”, som bringer knappen ”Godkend” frem – alt sammen på din låseskærm. På de fleste Android-smartphones skal du skubbe notifikationen ned, hvilket bringer flere valgmuligheder frem – og her kan du altså også godkende købet.

En vigtig detalje med den nye funktion er, at du skal have skærmen tændt (som hvis du ser på låseskærmen, hvad klokken er), før du kan bruge funktionen. Derudover kan du maks. betale for beløb på 250 kroner på denne måde, og efter at have brugt denne måde fem gange i træk, skal du logge ind i MobilePay.

Virker allerede fra i dag i KIWI

Det første sted, hvor du kan gennemføre lynmobilbetalinger med MobilePay, er i landets 103 KIWI-butikker. Modsat tidligere, hvor du har skullet holde mobilen op til hvide MobilePay-bokse, skal du nu blot holde mobilen op til den normale betalingsterminal – i dette tilfælde fra Verifone. Butikkerne har nemlig efterspurgt en løsning, hvor MobilePay fungerer i én og samme terminal som de eksisterende betalingskort.

Læs også: Danske Bank vil ikke indbygge Nets’ mobile Dankort i MobilePay

MobilePays nye løsning vil derudover komme til MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb – altså sammenlagt til omkring 2.000 betalingsterminaler i Dagrofa-koncernen. Også en række andre kendte danske kæder får løsningen.