Ny app til iPhone X skjuler skærmens udskæring

En ny app kommer dig til undsætning, hvis du ikke bryder dig om designet på iPhone X, hvor de mange sensorer på fronten dækker noget af skærmen.

Ny app til iPhone X skjuler skærmens udskæring

Noget af det, der har fået mest opmærksomhed oven på lanceringen af iPhone X, er skærmens udformning. Apple er nemlig gået med et næsten kantløst skærmpanel, men måtte tænke alternativt, da de mange sensorer på fronten til Face ID krævede ekstra plads.

Apple valgte derfor den lidt utraditionelle løsning at skære noget af den øverste del af skærmpanelet væk og i stedet placere sensorerne der, hvor de normalt hører hjemme.

Det giver et frontvendt design, der må siges at have delt vandene. Apple har også måttet rykke rundt på ikonerne, da der nu er markant mindre plads øverst på den 5,8” store OLED-skærm at arbejde på.

Læs også: Sikkerhedsfirma låser iPhone X op med en maske

Mange har efterspurgt muligheden for at få dækket de to små hjørner øverst på skærmen med sort farve, som på OLED-skærme er lig med slukkede pixels. Det vil få skærmen til at fremstå som en traditionel mobilskærm, men det er ikke umiddelbart noget, som Apple har i sinde at gøre.

Til gengæld har Apple netop godkendt en ny app i App Store, som lader dig få en mere normal startskærm, hvis du ikke bryder dig om udskæringen i toppen af skærmen. Apple har ellers en politik over for appudviklere, der hedder: ”Forsøg ikke at skjule enhedens afrundede hjørner, huset til sensorer eller indikatoren til at vende til hjemmeskærmen ved at placere sorte bjælker ved toppen og bunden af skærmen”.

Notch Remover, som appen hedder, er dog alligevel sluppet gennem nøglehullet og kan nu downloades til iPhone X. Appen har ét formål: Den tager dit nuværende baggrundsbillede og føjer sort farve til toppen, så du får en helt lige top. Dermed fremstår hjemmeskærmen en smule mere minimalistisk, end hvis baggrunden brydes af det store TrueDepth-kamerasystem øverst på skærmen.

Appen koster dog 9 kroner, men de er måske meget godt givet ud, hvis du ikke er fan af skærmdesignet i iPhone X.