Nye Samsung-smartphones med Tizen-styresystemet på vej

Samsung lancerer flere nye smartphones i løbet af 2015, der kommer til at køre med Samsungs eget styresystem, Tizen, i stedet for Android.

Nye Samsung-smartphones med Tizen-styresystemet på vej

Samsungs hjemmelavede Tizen-styresystem har været undervejs i flere år uden at have opnået nogen nævneværdig udbredelse. Kun én model, Samsung Z1, er på markedet og har efter 6 måneder rundet 1 million solgte eksemplarer i Indien.

Samsung har dog tydeligvis ikke opgivet håbet om en skønne dag at få opbygget et økosystem med Tizen i stedet for at være afhængig af Google med Android-platformen.

Læs også: Første Samsung Tizen telefon er en realitet

Derfor arbejder den sydkoreanske gigant på flere smartphones med Tizen-styresystemet, der skal på markedet i løbet af 2015. Det erfarer Reuters, som har snakket med en anonym person bekendt med Samsungs planer på det område.

Hvor mange smartphones og hvilke specifikationer, de bliver udstyret med, fremgår endnu ikke. Samsung har dog stadig til gode at lancere en topmodel med sit eget styresystem. Til gengæld kører det relativt nye styresystem på flere af firmaets fladskærme og Samsung-smartwatches.

Samsung Tizen

Hvad er Tizen?

Tizen er et styresystem til smartphones, smartwatches og smart-tv, der blev sat i værk af Samsung i starten af 2012.

Det er Samsungs bud på et alternativ til Android, som grundlæggende fungerer på samme måde og som i høj ligner Android med TouchWiz-brugerfladen som vist på billederne ovenover fra Tizen Indonesia.

Læs også: Samsung har allerede solgt 120.000 Tizen-enheder

Styresystemet lider dog under et meget lavt antal af apps, da det endnu ikke benyttes på særlig mange produkter. Derfor oprettede Samsung blandt andet en udfordring til udviklere for at få apps til Tizen med hele $4 millioner på højkant.

I starten af dette år fik styresystemet debut i Indien, men om det kommer til at blive installeret på nogle europæiske og danske Samsung-smartphones i en nær fremtid, er fortsat uvist.