Nyt rygte: Ny iPhone SE kommer i år

Nyt rygte lyder, at Apple lancerer en 2. generations iPhone SE i det første halvår af 2018. Den skal konkurrere med andre billige mobiler i mellemklassen.

Nyt rygte: Ny iPhone SE kommer i år

Rygterne har med jævne mellemrum svirret i luften om, at Apple er på vej med en efterfølger til den succesfulde iPhone SE, som er gået som varmt brød på grund af den lavere pris og det mere kompakte design.

Denne gang er det analyseinstituttet TrendForce, der mener at vide, at Apple er på vej med en ny iPhone SE. Det skriver hjemmesiden MacRumors.

Læs også: Rygte: Opdateret iPhone SE kommer i starten af 2018

Lanceringen af den nye iPhone SE vil angiveligt ske i løbet af det første halve år af 2018, hvilket giver meget god mening, eftersom den oprindelige iPhone SE fra 2016 blev afsløret i marts måned og dermed et halvt års tid forskudt fra de ’normale’ iPhones.

Det er endnu sparsomt med oplysninger om den kommende iPhone SE, men det forlyder dog, at der fortsat skulle være en lille 4” skærm ombord. Det kompakte design vil altså fortsat gøre sig gældende for den rygtede efterfølger. Derudover går oplysninger på, at det skulle være firmaet Wistron, som skal samle den lille iPhone på dets nye fabrik i Bangalore i Indien.

Det er endnu for tidligt endegyldigt at kunne sige, at en ny iPhone SE bliver en realitet. TrendForces oplyser dog også, at Apple også lancerer to iPhones med OLED-skærme. Det stemmer overens med tidligere oplysninger fra Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo, som erfarer, at netop sådanne to iPhones kommer – men også en billigere variant med en LCD-skærm. Den får dog en 6,1” stor skærm, så det tyder ikke umiddelbart på at være en iPhone SE.

Læs også: Alle iPhones i 2018 får samme design som iPhone X

Tilbage i august måned lød et rygte også, at netop en ny iPhone SE bliver en realitet i starten af 2018, og at produktionen af telefonen angiveligt skulle være startet allerede i maj måned sidste år ved netop Wistrons nye fabrik i Indien. Så tidligt plejer produktionen af nye iPhones dog ikke at ske, så det er muligt, at der blot var tale om en testproduktion for at se, om den nye fabrik lever op til Apples krav.

Der er altså endnu mange usikkerheder omkring den kommende iPhone SE og rygter, der peger i lidt forskellige retninger. Den stigende aktivitet på rygtebørsen om en kommende mobil kan dog i sig selv være et tegn på, at der rent faktisk er en ny, kompakt mobil på vej fra Apple inden for det næste halve års tid. Det bliver vi forhåbentlig klogere på i løbet af de kommende måneder.

iPhone SE (2018): Mulige specifikationer

Da oplysningerne om en ny iPhone SE kom frem i august måned sidste år, blev flere mulige specifikationer på telefonen offentliggjort. De lyder indtil videre som følger:

Skærm: Mellem 4″ og 4,2″
Processor: Apple A10 Fusion
Lagerplads: 32 GB eller 128 GB
Batteri: 1.700 mAh
Software: iOS 11