Nyt Samsung-patent: Her er den foldbare Galaxy X

Et nyerhvervet Samsung-patent afslører, hvordan den kommende og længe ventede Samsung Galaxy X, der kan foldes sammen, kommer til at se ud.

Nyt Samsung-patent: Her er den foldbare Galaxy X

Rygterne om en foldbar Samsung Galaxy X har floreret i snart flere år, men Samsungs visionære projekt bliver ved med at trække ud. Noget kunne dog tyde på, at den foldbare smartphone bliver en realitet inden for det næste års tid.

I juni måned søgte Samsung om at få patent på et smartphonedesign, der kan foldes over midten. Dette patent har Samsung i starten af det nye år nu fået tildelt af Verdensorganisationen for intellektuel ejendomsret (WIPO). Det skriver den hollandske hjemmeside LetsGoDigital, som også har opdaget tidligere Samsung-patenter, heriblandt fingeraftrykslæsere skjult i skærmen på mobiler.

Læs også: Samsungs foldbare ’Galaxy X’ dukker igen op

Samsungs nyerhvervede patent er navngivet “foldbar elektronisk enhed inklusiv fleksibel skærm” – og det beskriver sådan set meget godt, hvad det futuristiske projekt omhandler.

Samsung Galaxy X
Foto: Wipo.int

Sådan fungerer det foldbare design

Som det ses på billederne, kan Galaxy X foldes over på midten, så skærmen klapper sammen om sig selv. Opbygningen af telefonen er derfor todelt, hvor der er en øvre del (110) og en nedre del (120) adskilt af hængslerne i midten (130). Ifølge patentet kræver løsningen, ikke overraskende, at skærmen er fleksibel, og det vil ifølge avisen ETNews være i form af en 7,3” stor OLED-skærm fra Samsung.

Batteriet er placeret i den nederste del af den foldbare mobil (120). Under skærmen er der en såkaldt ’slide plate’ (225), som består af en plade, der kan glide frem og tilbage alt efter om telefonen er foldet sammen eller ej. I patentet står følgende:

”Når hængselsamlingen (230) er bøjet, så den elektroniske enhed (200) er foldet sammen, kan glidepladen (225) glide i retning mod den anden hoveddel (220), og når hængselsamlingen (230) er foldet ud, så den elektroniske enhed (200) er åben, kan glidepladen (225) glide i retning mod den første hoveddel (210).”

Pladens funktion er formentlig, at den glider mod midten af telefonen, hvor hængslerne er, så den holder telefonen i spænd. Dermed kan telefonen betjenes som en normal smartphone – godt nok en meget lang af slagsen, men det sikrer, at den ikke klapper utilsigtet sammen midt i en tekstbesked. Det kan dog også være, at den tjener et andet formål, og at hængslerne alene er kraftige nok til at holde telefonen åben.

Læs også: Samsung får patent på fingeraftrykslæser indbygget i skærmen

På billederne ses det også, at der er mulighed for at placere en fingeraftrykslæser ved den normale placering under skærmen (1222). Bunden har også plads til en lille mikrofon, mens højttaleren er i toppen. Frontkameraet og sensorer har også plads foran.

Masseproduktion begynder i november

ETNews er også kommet i besiddelse af andre oplysninger om telefonen. Ifølge avisen vil Samsung begynde at masseproducere Galaxy X, som den indtil videre kaldes, i november måned. Skærmpanelerne vil begynde at blive produceret i september måned, og det skulle gøre det muligt at lancere telefonen enten i slutningen af december eller i starten af det nye år, lyder det.