OnePlus 11 kan blive først med Snapdragon 8 Gen 2 – allerede i år måske

Ifølge en teaser fra OnePlus selv bliver OnePlus 11 første mobil med Snapdragon 8 Gen 2 og den kan overraskende nok komme allerede i år.

OnePlus 11 kan blive først med Snapdragon 8 Gen 2 – allerede i år måske

Bliver OnePlus 11 første telefon med Snapdragon 8 Gen 2? Qualcomms nye mobilplatform Snapdragon 8 Gen 2 er netop blevet lanceret og det er platformen, der kommer i næste generation af premium-telefoner fra Android-producenterne. Der er prestige i at være først ude med en mobil med den nyeste Snapdragon-processor og noget tyder på, at OnePlus har tænkt sig at løbe med æren.

I hvert fald ifølge et Weibo-indlæg fra OnePlus-selv. Her står der, at OnePlus 11 bliver lanceret med Snapdragon 8 Gen 2-chipsættet og den vil “være den første, der vil bære anden generation af Snapdragon 8-mobilplatformen”.

Se også: Priser på OnePlus telefoner

Tidligere lancering for OnePlus 11 end ventet

Det lægger pres på OnePlus, for allerede til februar ventes Samsung at lancere Galaxy S23-serien, der også er bekræftet til at få den nye Snapdragon-processor.

Der har endda også være tale om, at OnePlus kan sigte mod slutningen af 2022 til lancering af OnePlus 11. Sker det, vil det være en stor overraskelse, da OnePlus normalt lancerer første bølge af sine nye premium-telefoner tidligst i januar. Som det var tilfældet med OnePlus 10 Pro, så kan en december-lancering være forbeholdt det kinesiske marked, men en global lancering så sker efter en måned eller to.

Se også: Test af OnePlus telefoner

Rygtede specifikationer

Den nye Snapdragon 8 Gen 2 indeholder en avanceret AI-motor og er den første chip med Wi-Fi 7-forbindelse, hvilket i bund og grund fordobler de hastigheder, der kan opnås via Wi-Fi 6.

Derudover understøtter den 200 megapixel-kamera og flottere grafik til spil. Det bliver interessant at se, om OnePlus 11 vil understøtte 200 megapixel-kamera. Rygterne siger, at telefonen får tre kameraer med 50 + 48 + 32 megapixel.

Den kan komme i to varianter, en Pro-model med 16 GB RAM og 256 GB lagerplads samt en billigere basis-model med 8 GM RAM og 128 GB lagerplads. Forvent ikke hukommelseskort i de to telefoner.