Over 26 millioner smart højtalere solgt i andet kvartal

Seneste rapport fra analyseinstituttet Canalys viser, at der er blevet solgt mere end 26 millioner smart højtalere i andet kvartal.

Over 26 millioner smart højtalere solgt i andet kvartal

Andet kvartal i år viser en voldsom stigning i smart højtalernes popularitet, hvor en, for os danskere, ukendt producent går frem med 3700 procent, i forhold til samme periode sidste år. Samlet set er der solgt 26,1 millioner af de smarte højtalere.

Det er kinesiske Baidu, der sidste år havde en markedsandel på 0,7 procent, og nu kan indtage andenpladsen på verdensplan med 17,3 procent. Det er selveste Google der bliver presset ned på tredjepladsen. Hvad er endnu mere imponerende er, at Baidu udelukkende sælger til det kinesiske marked, modsat Amazon og Google. GSMArena skriver, at Baidu kører hårdt på med markedsføringen og mange lokale teleselsskaber har haft fristende tilbud på smart højtalerne.

Baidu Little Fish VS1
Her er en af de populære smart højtalere fra Baidu. Foto: Baidu

Google må ned på tredjepladsen

Amazon indtager stadig førstepladsen på verdensplan med en markedsandel på 25,4 procent og 6,6 millioner solgte enheder. Det svarer til en flot 61,1 procent fremgang i forhold til sidste år.

Helt så godt er det ikke gået for Google, der er blevet forvist til tredjepladsen og går tilbage med 19,8 procent. Faktisk er Google den eneste af de store smart højtaler-producenter der oplever et fald i markedsandel.

Halvdelen af Amazons og Googles smart højtalere bliver nu solgt udenfor USA.

Canalys smart højtaler
Foto: Canalys