P30 Pro er et kæmpe hit for Huawei i Danmark

Sidste års Huawei P20 Pro slog salgsrekorder i Danmark for producenten, men P30 Pro har formået at sælge over dobbelt så godt.

P30 Pro er et kæmpe hit for Huawei i Danmark

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Den 26. marts blev Huaweis seneste flagskib lanceret ved et event i Paris, nærmest præcis et år efter forgængeren Huawei P20 Pro. En smartphone der formåede at sætte flere salgsrekorder for Huawei, som fx den bedst sælgende i Vesteuropa nogensinde og det var mange steder svært at få fat i et eksemplar, fordi den blev revet væk fra hylderne. Men nu melder Huawei ud, at efterfølgeren gør det endnu bedre.

Ikke bare lidt bedre, men faktisk sælger den de første 7 uger over dobbelt så godt. Med en forbedring i salget på 112 procent bliver Huawei P30 Pro altså Huaweis bedst sælgende smartphone i Danmark nogensinde.

Huaweis investering i kameraet har betalt sig, og den er blevet skamrost verdens over. Og netop dette har forbrugerne fået øjnene op for. Hos Huawei er man stolte over det flotte resultat:

“Vi har fra starten set en overvældende efterspørgsel, og vi har haft svært
ved at følge med efterspørgslen – specielt de nye spændende farver Aurora
og Breathing Crystal er populære,”

Siger Marie Dam Feldborg, marketing- og kommunikationschef hos i Huawei Danmark. Ligesom sidst hitter Huaweis nye flotte og vovede farver. Med P20 Pro var det farven Twilight og på P30 Pro ser vi Aurora og Breathing Crystal hitte.

Test: Huawei P30 – Det gode, fornuftige valg

Huawei P20 Pro
Sidste års P20 Pro blev udnævnt som det bedste kamera af Mobilsidens læsere. Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læsernes foretrukne mobilkamera

En stor del af forklaringen skal findes i telefonens kamera, der er udviklet i samarbejde med Leica. Huawei har siden 2014 arbejdet tæt sammen med Leica, en af verdens førende spejlreflekskamera-producenter, for at sætte helt nye standarder for smartphonefotografi.

Mobilsidens læsere valgte sidste år P20 Pro som det bedste mobilkamera, og mon ikke det igen i år har gode chancer når vi igen laver en blindtest. På DxOMark har Huawei lige pt. 3 smartphones i Top 5, sammen med OnePlus 7 Pro og Samsung Galaxy S10.

“Den høje efterspørgsel på P30 Pro blandt danskerne viser, at mange ikke bare ønsker en smartphone, men også et uovertruffent kamera i lommestørrelse, der er på niveau med et spejlreflekskamera. Det er netop det, vi har udviklet med P30 Pro,”

Siger Marie. 

Ifølge analyseinstituttet IDC har Huawei på et år øget sit mobilsalg fra 39,3 millioner telefoner i 1. kvartal 2018 til nu 59,1 millioner i årets første tre måneder – en fremgang på 50,3 procent.

Læs også: Huawei er nu verdens andenstørste smartphoneproducent

Seneste nyt om Mobiltelefoner