Phonetrade politianmeldt: Promoverer brugte mobiler som nye

Mobilvirksomheden Phonetrade er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for ulovlig markedsføring.

Phonetrade politianmeldt: Promoverer brugte mobiler som nye

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Det fleste vil nok være enige i, at der er markant forskel på, om en mobiltelefon sælges under kategorien “helt ny” eller som decideret “brugt”.

Én der i hvert fald mener dette er Forbrugerombudsmanden, der nu har politianmeldt firmaet Phonetrade for en overtrædelse af markedsføringslovens regler om vildledning. Det fortælles i en pressemeddelelse i dag.

Det drejer sig konkret om Phonetrades-reklamer for såkaldt pre-owned iPhones, altså brugte enheder. Her har det eksempelvis lydt: “Spar 800 kr. på en Helt Ny iPhone 5 (16GB) i dag!” eller ”HELT NY 16GB iPhone 5S – fra 1.949,-”

Se også: Nokia og Apple genoptager patentkrig og sagsøger hinanden

Forbrugerombudsmanden skønner at man med formuleringen “Helt ny” får en forventning som forbruger, om at der er tale om en fabriksny iPhone.

Det er altså ikke klart af markedsføringen, at der er tale om en brugt iPhone, og det har således ført til en politianmeldelse af Phonetrade.

”Når man markedsfører en iPhone som ”helt ny”, må forbrugerne forvente, at iPhonen er fabriksny. Undlader man at fortælle, at iPhonen har haft en anden ejer, er markedsføringen vildledende.” fortæller Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Se denne: Apple anker ikke dansk sag om genproducerede iPhones

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Ejerne af Phonetrade er kede af hele sagen, og de har angiveligt aldrig haft planer om at føre kunderne bag lyset.

“Annoncerne, som lå på Facebook et par uger sidste sommer, manglede ganske enkelt et ord. Der skulle have stået “Helt nye stand” – og ikke bare “Helt ny”. Så ordet “stand” er ved en fejl faldet ud,” fortæller Morten Zachariasen fra Phonetrade til Ekstra Bladet.

På Mobilpriser.dk kan du fortsat finde mobiltelefoner fra Phonetrade, men her er alle mobiler tydeligt hæftet med et “brugt”-mærkat ved siden af prisen.

Læs også: Samsung: To fejl årsag til, at Galaxy Note 7 kortsluttede

Seneste nyt om Mobiltelefoner